,,Vrem restituirea taxei de salubritate”

Distribuie pe:

Peste 1.000 de semnături au fost adunate în 24 de ore pentru petiția online “Stop gunoaielor la Târgu Mureș - Vrem restituirea taxei de salubritate”, inițiată de liderul Pro România Târgu Mureș, Sergiu Claudiu Maior, după ce gunoiul din municipiu nu a fost ridicat timp de câteva zile, în urma schimbării operatorului în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Mureș.

Într-o postare pe Facebook, Sergiu Claudiu Maior a anunțat că petiția începe să dea roade și că s-au strâns “peste 1.000 de semnături în 24 de ore”.

“În calitate de cetățean al municipiului Târgu Mureș, astăzi, 9 noiembrie 2022, am depus la Primăria Târgu Mureș și la Garda Națională de Mediu 2 notificări legate de situația dezastruoasă a colectării deșeurilor din municipiu, care reprezintă un atentat la sănătatea publică. Totodată, am solicitat restituirea cotei părți din taxa de salubritate aferentă perioadei 5 Noiembrie 2022 - prezent și chiar până la soluționarea problemei, precum și sancționarea contravențională și retragerea autorizației de mediu companiei de salubritate Brantner Veres SA pentru neîndeplinirea obligațiilor de mediu pe care și le-a asumat prin contractul de servicii nr. 1676/21.06.2022. Te invit să susții și TU acest demers prin semnarea acestei petiții. Fără șmecherii pe spatele târgumureșenilor! Orașul nostru trebuie să fie curat!”, se arată în petiția inițiată de Sergiu Claudiu Maior, care este și membru în Consiliul Local Târgu Mureș.

Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș, Andreea Toth, a arătat că au fost semnalate o serie de disfuncționalități, în urma schimbării operatorului, dar că se încearcă remedierea situației.

“Am întâmpinat niște probleme de început pe care încercăm să le gestionăm cât mai repede și cât mai bine. Începutul a fost mai greu fiindcă în weekend s-a acumulat o cantitate mare de deșeuri, mai ales în municipiul Târgu Mureș”, a precizat presei Andreea Toth.

Primarul din Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat că întrucât noul operator de salubritate nu a respectat graficul de colectare a deșeurilor de pe raza municipiului, Poliția Locală i-a aplicat operatorului 30 de amenzi.

Lasă un comentariu