Ciolacu: Colegii de coaliție trebuie să dea explicații cu privire la PNRR, achizițiile de vaccinuri anti-COVID și liberalizarea pieței energiei

Distribuie pe:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă, la Focșani, că nu are probleme cu colegii de coaliție, dar aceștia „trebuie să dea niște explicații" cu privire la unele decizii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precum achizițiile de vaccinuri anti-COVID sau liberalizarea pieței energiei.

„Eu cred că avem datoria de a fi foarte echilibrați, de a ne continua munca alături de români, de a da explicații, nu de a evita să dăm explicații. Să spunem foarte clar de ce luăm anumite decizii. Câteodată se spune că eu am anumite probleme cu anumiți colegi de coaliție. Nu am nicio problemă cu nimeni. Ei trebuie să dea niște explicații. Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni. Trebuie să dea explicații de ce au liberalizat prețul (la energie - n.r.), fără să pună nimic în loc. Nu trebuie să dea Sandu Rafila explicații de ce trebuie să plătim un miliard de euro pentru vaccinuri care depășeau de zece ori populația României. De ce nu au prins irigații în PNRR și acum încercăm, cu domnul ministru Daea, să prindem acest lucru", a declarat Marcel Ciolacu, la conferința de alegeri a PSD Vrancea.

Ciolacu a precizat că PSD nu a intrat „pe ușa din dos la guvernare" și că locul PSD era la guvernare.

„Să nu uităm că pe noi nu ne-a băgat nimeni pe ușa din dos la guvernare. PSD a câștigat alegerile generale. Locul PSD era la guvernare. Au dorit să ne demonstreze timp de doi ani că sunt incapabili, creând o majoritate de dreapta să guverneze fără PSD, a fost ambiția lor. Problema este cu ce am greșit noi și românii să ni se întâmple o asemenea nenorocire. Este evident că echipa de miniștri a PSD a adus acea maturitate, acel profesionalism și acea aplicare de care avea nevoie actul de guvernare", a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a lăudat totuși un liberal, pe Marcel Boloș, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Pot să-l laud pe Marcel Boloș. Se vede că abordarea de la ministerul Fondurilor Europene este schimbată. Pot să-l laud pe Marius Budăi, pentru că știu exact, (...) am vorbit și noi la Bruxelles și știu cât de mult l-au lăudat și că va fi scos acel 9,4 din PNRR în ceea ce privește pensiile procent prins pe viitorii 50 de ani, nimeni neștiind ce se întâmplă mâine", a mai precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu s-a aflat sâmbătă, la Focșani, alături de alți reprezentanți din conducerea partidului, pentru a participa la conferința de alegeri a PSD Vrancea. (Agerpres)

Lasă un comentariu