Premierul Ciucă, mesaj de condoleanțe Guvernului și poporului turc, în urma atentatului de la Istanbul

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, duminică, în numele Guvernului de la București, un mesaj de condoleanțe Guvernului și poporului turc pentru pierderile suferite în explozia de la Istanbul și urează recuperare deplină răniților în urma tragicului incident.

„Guvernul României transmite cele mai profunde condoleanțe Guvernului și poporului turc în aceste vremuri marcate de pierderi și durere. Suntem în deplină solidaritate cu prietenii și partenerii noștri strategici din Turcia, urând recuperare deplină și rapidă celor răniți în explozia de la Istanbul", afirmat Nicolae Ciucă, duminică, într-un mesaj postat pe pagina de Twitter a Guvernului.

Cel puțin 6 persoane au fost ucise și 53 rănite într-o explozie puternică ce a avut loc duminică după-amiază pe artera comercială foarte frecventată Istiqlal din centrul metropolei turce Istanbul, relatează presa locală citată de AFP și Reuters.

După ce guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, anunțase un prim bilanț de 4 morți și 38 de răniți, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a precizat într-o intervenție televizată că cel puțin 6 persoane au fost ucise și 53 rănite în urma acestui „atentat ticălos".

„Autorii acestui atentat vor fi demascați. Populația noastră să fie sigură că autorii vor fi pedepsiți", a adăugat președintele turc.

Lasă un comentariu