Oficial rus: Moscova nu și-a folosit, încă, tot arsenalul de arme!

Distribuie pe:

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a lansat, sâmbătă, un avertisment sumbru cu privire la situația din Ucraina, afirmând că Moscova „nu și-a folosit, încă, întregul arsenal de arme" și că Rusia își propune să instaureze o nouă ordine mondială.

„Din motive care sunt evidente pentru toți oamenii raționali, Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme. Nici nu a lovit toate țintele inamice posibile. Toate la timpul lor", a spus el, potrivit agenției de presă ruse TASS.

Medvedev, care a fost, de asemenea, președinte al Rusiei între 2008 și 2012 și prim-ministru între 2012 și 2020, a mai afirmat că Rusia își propune să „recupereze pământul rusesc".

„Aș dori să reiterez că Rusia este cea care își protejează cetățenii. Și că această țară este cea care și-a recuperat deja teritoriile, nu invers. Și va continua să-și ia înapoi teritoriile", a subliniat el.

„Rusia, și nu Statele Unite, sau Marea Britanie sau întunecatul Kiev, este cea care construiește o viitoare ordine mondială și „o astfel de ordine mondială va fi realizată".

„Rusia luptă singură împotriva NATO și Occidentului, așa că orice paralelă cu trecutul este fie incorectă, fie convențională", a precizat Medvedev.

Comentariile sale survin după ce orașul-port ucrainean Herson a fost eliberat de sub controlul rusesc, la 12 noiembrie. (sursa - dailystar.co.uk) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu