Sirius Tg. Mureș, nouă înfrângere în Liga Națională

Distribuie pe:

Formația târgumureșeană a fost învinsă, sâmbătă seara, pe teren propriu, cu scorul de 73-57, de KSE Tg. Secuiesc, într-un meci din cea de-a 6-a etapă a Ligii Naționale de baschet fete. Este a 5-a înfrângere suferită de mureșence în actuala stagiune, singura victorie a echipei antrenate de Carmin Popa și Ionel Brustur fiind cea cu Agronomia București, din etapa a 2-a, scor 70-55. Tot sâmbătă, Olimpia CSU Brașov a trecut, pe teren propriu, de CS Municipal Târgoviște cu 89-69, Baschet Arad a învins pe Rapid București cu 67-61, iar Universitatea Cluj s-a impus, în deplasare, cu 47-45, în fața Agronomiei București. Duminică, Sepsi Sf. Gheorghe - CSM Constanța 84-62. În clasament conduc Sepsi Sf. Gheorghe cu 12 puncte. BC Sirius Tg. Mureș se află pe cea de-a 8-a poziție, cu 7 puncte.

Fotbalistele tricolore au pierdut în fața Poloniei

Naționala de fotbal fete a României a pierdut, vineri , în deplasare, cu 6-0, în fața Poloniei, într-un meci amical. Ludușeanca Herczeg Andreea, legitimată la gruparea ungară ETO Gyor, a intrat pe teren în minutul 71, în locul jucătoarei Mihaela Ciolacu. Pentru selecționata tricoloră urmează un nou joc de verificare, marți, 15 noiembrie, la București, contra Cehiei. Naționala României se pregătește în vederea viitoarei campanii de calificare pentru Campionatul European din 2025.

România pierde la scor cu Portugalia

Naționala masculină de baschet a României, antrenată de bosniaco-românul Dragan Petrièeviæ, evoluează în turul al doilea al pre-calificărilor, jucând în cadrul grupei F, alături de Cipru, Portugalia și Bulgaria. Etapa a 4-a s-a derulat duminică, 13 noiembrie, cu întâlnirile: Cipru - Bulgaria 66-75 la Nicosia și Portugalia - România 92-62 la Coimbra.

Prima în clasament se menține Portugalia (cu 8 puncte), urmată de Bulgaria (cu 7 puncte), România (cu 5 puncte) și Cipru (cu 4 puncte).

Confruntările rundei a 5-a sunt programate joi, 23 februarie 2023: România - Bulgaria și Cypru - Portugalia, iar ultima etapă, a 6-a, este programată duminică, 26 februarie, cu meciurile: România - Cipru și Bulgaria - Portugalia. Câștigătoarea grupei va merge în turul al treilea, ultimul, al FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers.

George Russell a obținut prima victorie în Formula 1

George Russell (Mercedes) a obținut, duminică, prima victorie în Formula 1, el câștigând penultima etapă a sezonului, Sao Paulo Grand Prix. Russell este al 113-lea câștigător al unei curse de F1. La Sao Paulo, pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Mercedes), iar pe trei a terminat Carlos Sainz (Ferrari). De asemenea, a fost victoria cu numarul 125 pentru Mercedes în Campionatul Mondial de Formula 1. Cursa n-a fost lipsită de incidente. Deja campion mondial, Max Verstappen s-a acroșat cu Lewsi Hamilton, în turul al șaptelea, iar batavul a primit o penalizare de cinci secunde.

La final, Verstappen a refuzat să-i cedeze locul 6 colegului de echipă, Sergio Perez, iar reacțiile s-au auzit la discuțiile prin radio, la final de cursă. Ultima etapă, Abu Dhabi Grand Prix, va avea loc la 20 noiembrie, iar aceasta încă are miză la vârf. Este egalitate între Perez si Leclerc, în clasament, pentru locul secund la general.

Următoarea adversară a României în Billie Jean King Cup

Echipa României va întâlni Slovenia în calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup, în 2023.

Conform tragerii la sorți de duminică, de la Glasgow, celelalte confruntări din calificări vor fi Spania - Mexic, Ucraina - Cehia, Marea Britanie - Franța, Canada - Belgia, SUA - Austria, Slovacia - Italia, Germania - Brazilia și Kazahstan - Polonia.

Calificările vor avea loc în 14 și 15 aprilie 2023.

România a ajuns în calificări impunându-se zilele trecute, cu scorul de 4-0, în fața echipei Ungariei.

Echipa de sabie a României a ocupat locul 10 la Cupa Mondială din Alger

Echipa de sabie a României a ocupat locul zece în concursul masculin pe echipe din cadrul Cupei Mondiale din Alger, desfășurată duminică în capitala Algeriei, informează Federația Română de Scrimă.

România, în componență cu Matei Cîdu, George Dragomir, Iulian Teodosiu și Răzvan Ursachi, a învins Marea Britanie (45-21) pe tabloul principal, dar a pierdut apoi în optimi în fața Statelor Unite (40-45).

În turneul pentru locurile 9-16, România a învins Georgia (45-38) și China (45-35), iar în meciul pentru locul nouă a pierdut în fața Spaniei (37-45), astfel că tricolorii s-au clasat pe locul zece.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, România ocupă locul 11 cu 132.000 puncte, iar la individual Iulian Teodosiu, locul șase în competiția de simplu de la Alger, este al șaptelea cu 116.000 puncte. Răzvan Ursachi, al doilea cel mai bine clasat român la sabie, ocupă locul 27 cu 42.000 puncte.

În clasamentul pe echipe al Cupei Mondiale, România ocupă treapta a 19-a cu 107.000 puncte. Cel mai bun clasament individual îl are Sabina Martiș (39) cu 35.000 puncte.

Tot duminică, la Cupa Mondială de spadă feminin de la Tallinn, echipa României (Bianca Benea, Cristina Constantinescu, Alexandra Predescu și Greta Vereș) a ocupat locul 17. România ocupă locul 44 în clasamentul Cupei Mondiale cu 24.000 puncte.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu