Criza gunoiului - Firma de salubritate promite că se va conforma programului de ridicare a gunoiului. Liderii autorităților locale vorbesc despre reziliere

Distribuie pe:

Așa cum am precizat în ediția noastră de ieri revenim cu amănunte privind situația gestionării deșeurilor din Zona 2 care cuprinde și Municipiul Târgu Mureș. Luni după amiază, la finalul întrevederii dintre primarii localităților din Zona 2, reprezentanții ADI Ecolect Mureș și cei ai societății de salubrizare care gestionează activitatea de colectare a deșeurilor din aceste localități, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Mureș și primarul Municipiului Târgu Mureș. Primarul Soós Zoltán a declarat: “ne confruntăm cu o situație gravă pe care o vom rezolva cât se poate de repede. Vom solicita tuturor instituțiilor abilitate să ne fie alături în această perioadă și să rezolvăm împreună situația!” Acesta a detaliat și măsurile luate de municipalitate în problema neridicării gunoiului. În ultima săptămână, reprezentanții Poliției Locale au fost în permanență pe teren împreună cu inspectorii ADP monitorizând situația și au aplicat aproape 100 de amenzi operatorului.

“De asemenea, dacă este necesar după analizarea dovezilor se va decide convocarea la nivel local a Comitetului pentru Situații de Urgență. Unele cartiere din oraș precum cartierul Tudor sunt pline de gunoi, în alte zone însă s-a curățat”, a precizat edilul. Primarul a atras atenția cetățenilor că pe străzi dar și pe rețelele sociale există persoane care încearcă să amplifice situația actuală prin instigare.”Susțin foarte ferm că este necesar ca situația să se rezolve cât mai repede, deoarece este foarte gravă și în fiecare zi se înrăutățește”, a mai spus Soós.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Mureș Péter Ferenc, a transmis că “vom începe procesul de reziliere a contractului firmei de salubritate, discutat astăzi și cu primarii din Zona 2. În același timp compania de colectare a deșeurilor Brantner Veres SA astăzi ne-a promis că problema gunoiului din Târgu Mureș și din comunele din Zona 2 va fi rezolvată într-o săptămână”. Președintele CJ Mureș s-a mai referit la faptul că activitatea firmei de colectare a deșeurilor este monitorizată în permanență de către personalul ADI Ecolect. Din 4 noiembrie, aceștia au întocmit 9 procese verbale pe baza cărora compania de colectare a deșeurilor va fi sancționată. “Această situație este inacceptabilă și vom face tot ce ne stă în putință pentru a o rezolva cât mai curând posibil”, a mai spus Péter Ferenc.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu