O nouă minivacanță pentru angajați

Distribuie pe:

La sfârșitul lunii noiembrie, angajații se vor bucura de o nouă minivacanță, de 2 zile: în 30 noiembrie se sărbătorește Sfântul Andrei, iar în 1 Decembrie este Ziua Națională a României, zile libere, conform Codului Muncii.

Sărbători legale sunt și prima și a doua zi de Crăciun. Conform legislației în vigoare, se acordă două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

“În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru”, se arată în Codul Muncii.

În cazul în care angajatorii nu acordă salariaților timp liber în zilele nelucrătoare sau nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile, amenzile sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

B.L.

Lasă un comentariu