Ziua Mondială a Bibliei, sărbătorită la Liceul Tehnologic din Târnăveni

Distribuie pe:

Luni, 14 noiembrie a.c., de la ora 12.00, s-a desfășurat, la Liceul Tehnologic din Târnăveni, un eveniment deosebit, prilejuit de Ziua Mondială a Bibliei (13 noiembrie). În realizarea acestei prime ediții, intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu și ființarea în Dumnezeu”, au fost implicate școlile din Târnăveni, unități de învățământ din Iernut și Băgaciu, în parteneriat cu Biblioteca Municipală și cu sprijinul Protopopiatului Târnăveni.

În cuvântul de bun-venit adresat celor 80 de elevi prezenți, prof. Mirela Rînceanu, director adjunct al Liceului Tehnologic, a subliniat atât de frumos faptul că “Biblia este singura carte al cărei Autor este prezent când o citești”. Apoi, întâlnirea s-a desfășurat sub forma unei conferințe interactive, susținute de părintele Marius Filip. Pericopa evanghelică studiată a fost cea de la Marcu, cap. 4, vers. 1-20. Pilda semănătorului a fost adusă în atenția tinerilor prin întrebări de tip grilă și povestioare. Atât la începutul, cât și la finalul prelegerii, o parte dintre elevii prezenți au rostit poezii, au prezentat eseuri și au expus desene pe tema Sfintei Scripturi.

În acest proiect au fost implicați aproximativ 200 de elevi, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice. Astfel, din Târnăveni, profesorii care s-au implicat cu multă dăruire sunt: Mirela Rînceanu, Mădălina Constantin, Maria Podar și Cristina Viziteu (Liceul Tehnologic); Alina Cerghizan (Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu”); Carmen Gogean (Școala Gimnazială “Traian”); Loredana Buda (Școala Gimnazială nr. 3); Gențiana Pintilie și Alin Mihăilescu (Școala Gimnazială “Avram Iancu”). De asemenea, de la Școala Gimnazială Băgaciu au participat elevi îndrumați cu drag de doamnele profesoare: Maria Iernuțan, Daniela Lupean și Camelia Berdea, iar de la Școala Gimnazială Iernut, de către cadrele didactice: Raluca Igna, Erika Csegoldi, Alina Alecu, Maria Sand, Delia Vlasa, Carmen Cărburean și Alexandru Ignat.

La finalul evenimentului, părintele protopop Sergiu Dumitru a dăruit elevilor câte un volum din “Noul Testament cu Psalmii” și diplome de participare. Scopul acestei activități a fost acela de a sădi “sămânța” Cuvântului Sfintei Scripturi în inimile curate ale tinerilor participanți, care cu siguranță va da rod la vremea potrivită.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei

Foto credit: Mirela Rînceanu

Lasă un comentariu