Și în centrul universitar Târgu Mureș, examenul național de rezidențiat

Distribuie pe:

Duminică, 20 noiembrie, Ministerul Sănătății organizează Concursul național de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Examenul se va desfășura în șase centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Concursul va fi sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care are loc, pe durata a 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu.

Începând cu ora 8.30, candidații pot intra în sala în care au fost repartizați. La intrarea se legitimează în fața șefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Fără un astfel de document valabil nu vor fi primiți în sala de concurs.

La Târgu Mureș s-au înscris 905 candidați (490 pentru domeniul medicină, 197 pentru domeniul medicină dentară și 218 pentru domeniul farmacie).

Punctajul minim de promovare pentru alegerea unui loc sau post este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu, informează Compartimentul Relații Publice UMFST.

B.B.

Lasă un comentariu