Măsură de sprijin pentru firmele din industria morăritului, uleiurilor, produselor lactate și preparatelor pentru hrana animalelor

Distribuie pe:

La finalul ședinței de Guvern de ieri, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a anunțat că a fost adoptată o măsură de sprijin pentru operatorii din industria de fabricare a produselor de morărit, a uleiurilor, a produselor lactate și a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă. “Prin măsuri guvernamentale continuăm să susținem agricultura, sector cu importantă contribuție în economia românească, și pe fermierii care se confruntă cu probleme din cauza efectelor generate de agresiunea rusă din Ucraina”, a declarat premierul.

Prin această măsură adoptată, Ministerul Agriculturii va pune la dispoziția acestor producători granturi de până la 500.000 de euro pentru a compensa creșterea costurilor legate de stocurile de materie primă, de transport, depozitare și procesare. Valoarea totală a programului este de 200 de milioane de euro.

“Este încă o măsură prin care susținem sectorul agricol pentru a depăși această perioadă complicată și a-și menține ponderea substanțială în economie”, a mai spus Ciucă. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu