Campania națională ,,Închisoarea nu este doar între gratii”

Distribuie pe:

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

Specialiștii Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane s-au întâlnit, recent, cu șefii de servicii și managerii de caz ai copiilor cu măsură de plasament din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș pentru a le vorbi despre campania națională ,,Închisoarea nu este doar între gratii”. Cu acest prilej, asistenții sociali și psihologii acestei instituții au primit informații despre principalele tipuri de exploatare și metodele de racolare cel mai frecvent folosite de traficanți pentru a fi în măsură să le transmită copiilor instituționalizați, care fac parte din categoria vulnerabilă la traficul de minori.

Totodată, s-au discutat și aspecte ce țin de cooperarea și colaborarea în situațiile concrete, astfel încât identificarea să fie timpurie și intervenția imediată. ,,Mulțumim doamnei director general adjunct pentru invitație și tuturor celor prezenți pentru interesul acordat acestui subiect și dorinței de fi la curent cu tot ceea ce apare nou, pentru a le veni în sprijin copiilor pe care îi au în grijă”, spunea comisar-șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. De asemenea, domnia sa sublinia că un traficant se poate folosi de orice informație pentru a te manipula, șantaja și chiar constrânge la prestarea anumitor servicii împotriva voinței tale. De cele mai multe ori, traficantul este o persoană îngrijită, prietenoasă și empatică. Se arată interesată de problemele tale pentru a obține încredere.

L.B.

Lasă un comentariu