“Miere în școli”

Distribuie pe:

Programul ,,Mierea în școli” este prevăzut în Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din învățământul primar de stat, privat și confesional. Actul normativ ar fi trebuit să intre în vigoare în urmă cu mai mulți ani. Ultima amânare a fost prin OUG 120/2021, când Guvernul a stabilit termenul de intrare în vigoare pe 31 decembrie 2022.

Implementarea acestei măsuri ar duce la valorificare asigurată pentru mierea polifloră românească, întrucât ultima formă din legislație permite distribuirea în școli doar a borcanelor cu hologramă ,,care atestă calitatea, va proveni exclusiv din stupinele autorizate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și va fi achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor verifică periodic calitatea mierii acordate în acest program.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Antal Barabási Szabolcs, a anunțat, recent, că Programul ,,Mierea în școli” va fi demarat de anul viitor, după ce în ultimii ani, a fost mereu amânat și nu a primit finanțare de la bugetul de stat.

,,Anul viitor vom implementa și inițiativa de introducere a mierii în școlile din România. Mierea este esențială în viața, de aceea este important să profităm de condițiile teritoriale pe care le avem, și care contribuie la producerea unei mari varietăți de produse din miere!”, a anunțat secretarul de stat pe pagina sa de Facebook. (V.B.)

Lasă un comentariu