Cercetătorul, Patria și... bățul

Distribuie pe:

* “Dacă studiezi știința suficient de adânc și suficient de mult te va forța să crezi în DUMNEZEU. Cu cât conduc mai mult cercetările științifice cu atât cred că știința exclude ateismul. În jurul nostru se găsesc dovezi copleșitoare de design (aspect exterior, fel cum se prezintă un lucru din punct de vedere estetic) inteligent și binevoitor...ideea ateistă este atât fără de sens, încât nu o pot exprima în cuvinte”. (Lordul Kelvin a lansat un atac științific cu fizica științifică care i-a rostogolit pe Darwin și susținătorii săi, încât până în ziua morții, Darwin a considerat-o cea mai serioasă și neliniștitoare critică a teoriei sale evoluționiste).

Lordul Kelvin (1824-1907); inginer, matematician, profesor, filosof irlandez, analist al matematicii electricității. Reședința lui a fost printre primele în lume luminate electric.

***

* “PATRIA este pământul plămădit cu sângele și întărit cu oasele înaintașilor. Pentru ca să fie “PATRIE”, trebuie mai întâi să fie religia strămoșilor, sfânta cuminicătură a sufletelor calde, adorație a acelora care au fost și nu mai sunt decât țărână și oase.

Barbu Ștefănescu Delavrancea (1858-1918), scriitor, dramaturg, orator, critic, avocat. Primar al Capitalei și membru al Academiei Române. Este tatăl pianistei și scriitoarei Cella Delavrancea și al arhitectei Henriete Delavrancea, una din primele arhitecte ale României.

***

* “Sunt mulți oameni și creștini care se ocupă cu tot felul de întrebări și cercetări absurde despre lucrurile și tainele lui Dumnezeu”. Un astfel de om, l-a întrebat pe Luther întemeietorul Reformei: - “Poți să-mi spui ce a făcut Dumnezeu înainte de a face lumea și pe om?” “Grea întrebare îmi pui, dar, mă voi sili să-ți răspund. Eu cred că Dumnezeu a stat într-o pădure uriașă, pregătind bețe zdravene pentru întrebări de felul acesta”.

“Dumnezeu-Creatorul și Omul-Creația - sunt două mari Taine”; și o Taină este o Taină... Pentru a intra în interiorul ei, ne trebuie “Cifrul Divin”. Avem noi oare acest “Cifru Divin”? (n.a.).

P.S. Evrei cap. 10 vers. 24-25: “Să luăm seama unul altuia, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune. Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora, ci îndemnători (sfătuitori) făcându-ne, cu atât mai mult, cu cât vedeți că se apropie ziua aceea”.

Cu dragoste creștină,

părintele Ilie

Lasă un comentariu