Gala Premiilor de Excelență acordate tinerelor talente românești în afara granițelor, găzduită de Ambasada României din Italia

Distribuie pe:

Ambasada României în Italia a găzduit, în 12 noiembrie 2022, Gala Premiilor de Excelență acordate în cadrul Festivalului Internațional Propatria, precum și un recital de pian susținut de muzicianul Simone Anelli.

Aflată la cea de-a XII-a ediție, inițiativa culturală aparține Asociației române din Italia Propatria, cu sprijinul Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, și are ca obiectiv promovarea tinerelor talente românești în afara granițelor.

Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a felicitat Asociația Propatria pentru munca depusă în sprijinul comunității de români din Italia cu scopul recunoașterii excelențelor românești în afara granițelor. “Festivalul a demonstrat de-a lungul timpului, prin recunoașterea acordată tinerilor care activează în diferite domenii, de la muzică și artă la sport, că este un instrument excelent de promovare și valorizare a culturii române în Italia, în particular, și în străinătate în general,” a adăugat ambasadorul român.

În cadrul festivității de premiere, Mioara Moraru, președinta Asociației Propatria a anunțat câștigătorii ediției de la Roma, printre care Loredana Teodorescu, președinta organizației WIIS Italia, specialist în afaceri internaționale, cu un interes deosebit pentru relația bilaterală româno-italiană, și Lea Pavarini, Director al Departamentului Relații Internaționale din cadrul Conservatorului Santa Cecilia de la Roma, instituție care a derulat de-a lungul timpului o serie de proiecte comune româno-italiene. Le-au fost de asemenea recunoscute meritele pentru contribuția deosebită la consolidarea relației și prieteniei româno-italiene Danielei Mogavero, jurnalist italian, Marius Bizău, actor român, Naomi Handaric, pianistă română, Thomas Otto Zinzi, regizor italian, Daniel Berquini, actor de origine română, Cătălina Diaconu, fost director artistic al festivalului, Elena Postelnicu, jurnalist român, precum și multor altor personalități. Sursa: Ambasada României din Italia.

Lasă un comentariu