Suntem NATO, păzea, cu flintele la îndemână!

Distribuie pe:

În cel de-Al Doilea Război Mondial au murit aproximativ 60 de milioane de oameni, dintre care aproape două treimi au fost civili. S-ar cuveni să înțelegem mai mult din războaiele, consecințele și tragediile omenirii.

Zilele trecute, tocmai s-a anunțat oficial că populația pământului a ajuns la 8 miliarde de oameni. Tot atunci, la granița Ucrainei cu Polonia, un incident legat de proiectile ale războiului, care au căzut pe teritoriul Poloniei producând doi morți, a declanșat declarații teribiliste și hazardate ale unor lideri politici privitoare la activarea articolului 5 din Tratatul Atlanticului de Nord. Articolul prevede, în esență, intervenția NATO în apărarea unui stat membru al Alianței, în cazul unui atac asupra sa.

Fără a dispune de informațiile elementare necesare privitoare la respectivul incident, au reacționat belicos mai întâi președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a susținut într-o emisiune de televiziune că “Este foarte grav, e atacat un stat membru NATO”, iar Polonia este îndreptățită să solicite activarea articolului 5. Apoi, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat solidaritatea cu Polonia încheindu-și mesajul de pe Twitter cu “WeAreNato” (Suntem NATO). L-am și vizualizat pe vajnicul nostru președinte, care se identifică cu NATO, cum își strânge crosele de golf, își ia clăparii și schiurile căutând să se pregătească de război între două coborâri și cristiane printre nămeți, în timp ce-și drege fiorosul său strigăt de luptă: “Pârtieee!”.

Apoi au reacționat și alți politicieni, toți cu gânduri și mesaje cu tendințe războinice.

Demagogilor, noi cu flintele din dotare nu suntem în stare măcar să ne apărăm țara și implorăm umili altor țări și armate să ne trimită trupe pentru a dormi liniștiți. Fraților, liniștiți-vă, mai cugetați înainte de a vă slobozi cugetările în spațiul public. Este evident că Rusia face față cu dificultate chiar războiului cu Ucraina, câtă vreme aceasta este sprijinită economic și militar de majoritatea statelor UE și NATO. Ce interes ar avea să escaladeze suplimentar acest conflict pentru a-și spori fatalist problemele, transformându-l astfel pripit în cel de al Treilea Război Mondial?!

Pe de altă parte, s-a lămurit peste noapte, chiar la nivelul NATO, că respectivele proiectile provin din Ucraina, fiind se pare consecința și rămășițele unor rachete rusești, lovite de apărarea antiaeriană ucraineană.

Pe fondul crizelor de tot felul care ne încearcă, a acestui climat geopolitic încordat, volatil, periculos, vă întreb, pe cei din fruntea României, dacă nu este mai bine să vă ponderați cugetările de natură politicianistă și mesajele publice, cu înțelepciune, punând înainte de toate nevoia noastră de pace, stabilitate și siguranță? Limitați-vă la războaiele voastre politice penibile, la poziția irelevantă pe care v-ați dobândit-o la nivel internațional, plasând România în derizoriu, făcându-ne în continuare de ocară și rușine în lume...

Poate se vor trezi și românii cândva pentru a vă trata prin reciprocitate cu aceeași batjocură.

Marius Pașcan

Lasă un comentariu