Papa Francisc îi cere lui Dumnezeu să se “grăbească” și să pună capăt războiului din Ucraina

Distribuie pe:

Papa Francisc a conamnat ultimul val de atacuri cu rachete a-supra Ucrainei, cerându-i lui Dumnezeu să se “grăbească” și să pună capăt războiului din Ucraina, transmite Sky News, preluat de G4mediaro.

Într-un discurs în Piața Sfântul Petru, suveranul pontif a cerut încetarea focului pentru a evita riscul de escaladare a conflictului.

Cu toate acestea, el nu a menționat ultimul incident din Polonia.

“Am aflat cu durere și îngrijorare despre un nou atac cu rachete, și mai feroce, asupra Ucrainei, care a provocat morți și pagube la multe infrastructuri civile”, a spus papa.

“Să ne rugăm pentru ca Domnul să convertească inimile celor care încă mizează pe război și să facă să prevaleze dorința de pace în martirizata Ucraină, pentru a evita escaladarea și pentru a deschide calea către încetarea focului și dialog.”

Câteva minute mai târziu, a adăugat: “Ne putem ruga pentru Ucraina spunând, dacă vreți, “Grăbește-te, Doamne”.

Ieri, Rusia a lansat 110 rachete și 10 drone de atac de fabricație iraniană asupra Ucrainei, a declarat statul major al forțelor armate ucrainene.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenksi a declarat că principala țintă a tirului de rachete a fost infrastructura energetică.

(Sursa foto: G4Media)

Lasă un comentariu