Servicii de psihoterapie decontate pentru copiii afectați de Covid-19

Distribuie pe:

În ședința din 16 noiembrie 2022, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea metodologiei de decontare a serviciilor de intervenție psihologică și psihoterapeutică și modalitățile de înscriere în programul național de suport pentru copii, în contextul pandemiei de Covid-19 - “Din grijă pentru copii”.

Actul normativ reglementează condițiile de înscriere a copiilor cu afecțiuni psihoemoționale în programul național de suport pentru copii, în contextul pandemiei de Covid 19 - “Din grijă pentru copii”, precum și modalitatea de decontare a serviciilor de intervenție psihologică și psihoterapeutică.

Concret, cadrele didactice din învățământul preuniversitar, asistenții sociali, asistenții medicali comunitari, mediatorii școlari, în baza cunoașterii situației copilului, a observației comportamentului psihoemoțional al copilului sau la sesizarea părintelui cu privire la existența unor probleme psihoemoționale, orientează părintele sau reprezentantul legal al copilului către medicii de familie, medicii de medicină școlară, medicii de psihiatrie pediatrică și consilierii școlari, în vederea emiterii recomandării de evaluare psihologică.

Recomandarea de evaluare psihologică în vederea înscrierii în program cuprinde date și informații cu privire la copil și părintele (reprezentantul legal) al acestuia, observații sumare privind motivele recomandării, data, semnătura și parafa emitentului.

Decontarea serviciilor de intervenție psihologică și psihoterapeutică pentru copii se asigură astfel: costul unei ședințe de 50 de minute este de 120 lei, numărul maxim al ședințelor este de 10, iar perioada în care se efectuează acestea este de maximum 120 de zile.

Totuși, în situația în care copilul, din motive de sănătate dovedite cu acte medicale, nu poate finaliza ședințele de intervenție în 120 de zile, perioada se poate prelungi cu încă 120 de zile. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu