Vederea slabă, semn al unor grave boli de inimă neștiute

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Școala de Medicină din New York, citați de descopera.ro, susțin că vederea slabă poate fi semnul unor boli grave de inimă neștiute.

“Pacienții cu o formă de pierdere a vederii legată de avansarea în vârstă, numită degenereșcență maculată (AMD), o cauză principală a orbirii în Statele Unite, au avut probabil și boli cardiace care pot duce la un atac de cord.

Cercetarea noastră este prima care identifică faptul că tipurile de boli cardiovasculare și de artere carotide cu risc ridicat sunt legate de tulburarea oculară.

Descoperirile ar putea determina un screening crescut pentru a salva vederea, a diagnostica bolile cardiace nedetectate și a preveni evenimentele cardiovasculare adverse.

Acest studiu este prima legătură puternică între cauza principală de orbire și bolile de inimă, principala cauză de deces la nivel mondial.

Mai mult, avem dovezi puternice pentru ceea ce se întâmplă de fapt: aprovizionarea cu sânge a ochiului este direct diminuată de aceste boli, fie de leziuni ale inimii care diminuează aportul de sânge în întregul corp, fie de la o arteră carotidă blocată care împiedică direct fluxul de sânge către ochi.

O alimentare slabă cu sânge poate provoca leziuni oricărei părți a corpului și, cu aceste boli specifice, retina este distrusă. Leziunile retiniene înseamnă pierderea vederii și pot duce la orbire.

Noi am analizat ochii a 200 de pacienți cu AMD cu imagistica retiniană pentru a determina care aveau depozite subretiniene. Din cei 200 de pacienți, 47 aveau boli de inimă severe”, explică oamenii de știință americani. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu