Acțiune a polițiștilor mureșeni pentru combaterea utilizării telefonului în timpul condusului

Distribuie pe:

Vineri, 18 noiembrie, în intervalul orar 11.00 - 14.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au desfășurat, pe drumurile publice din județ, acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip mâini libere. Acțiunea a avut drept scop reducerea riscului rutier cauzat de utilizarea telefonului mobil la volan.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002R, 7 sancțiuni fiind aplicate pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip mâini libere. Totodată au fost aplicate 19 sancțiuni pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 9 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 8 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Astfel de activități vor continua și au ca scop informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii accidentelor de circulație.

Compartimentul Relații Publice al IPJ Mureș

Lasă un comentariu