Emisiune numismatică: 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București

Distribuie pe:

Începând cu data de 28 noiembrie 2022, Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București.

Aversul monedei redă o imagine a Bisericii Kretzulescu din București, anul de emisiune “2022”, stema României, valoarea nominală “100 LEI” și inscripția “ROMANIA”, iar reversul prezintă un detaliu din arhitectura Bisericii Kretzulescu și inscripțiile “BISERICA KRETZULESCU” și “300 ANI”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate) este de 2.900 lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul oficial al instituției www.bnr.ro.

În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, BNR informează că există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale proprii, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective.

Lucreția Pop

Lasă un comentariu