Ultima oră! Ucraina și-a închis granițele cu România și Ungaria

Distribuie pe:

Lipsa de energie electrică, după bombardamentele masive lansate miercuri de Rusia asupra Ucrainei, a obligat autoritățile de la Kiev să închidă punctele de trecere a frontierei cu România și Ungaria, a anunțat joi Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF), transmite EFE, preluat de Agerpres.

SEF a informat joi că posturile de control de la frontierele cu România și Ungaria nu funcționează, potrivit agențiilor de presă ucrainene.

“Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor și vehiculelor nu se desfășoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) și Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, a transmis SEF.

Atacul cu rachete la care a fost supusă miercuri Ucraina, care a afectat 16 regiuni din această țară și pe care Rusia l-a concentrat îndeosebi asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporții, care a afectat aproape întreaga țară.

Capitala Kiev era, în dimineața zilei de joi, fără curent electric în 70% din locuințe și aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parțial. Președintele Volodimir Zelenski a declarat miercuri noapte, după bombardamentele ruse, că situația din Kiev și din alte orașe ucrainene este “foarte dificilă” din cauza lipsei de curent și că va dura ceva până va fi reluată alimentarea cu energie electrică.

Lasă un comentariu