Județul Mureș, centru pilot în România pentru monitorizarea electronică a agresorilor

Distribuie pe:

La doar o zi după ce a fost pus în funcțiune, în premieră, începând cu 1 octombrie, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică a persoanelor împotriva cărora există un ordin de protecție a fost pus în practică de polițiștii mureșeni împotriva unui bărbat de 29 de ani, care și-a agresat concubina.

Județul Mureș se află printre cele patru unități administrativ-teritoriale din România, alături de București, Iași și Vrancea, unde a fost operaționalizat acest nou sistem de monitorizare menit să asigure o protecție sporită victimelor unor agresiuni care solicită ordin de protecție.

În perioada octombrie 2022 - decembrie 2025, în urma aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție, se poate dispune măsura monitorizării electronice prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică. Inspectoratul General al Poliției Române, în calitate de autoritate contractantă, a semnat, la data de 1 septembrie 2022, acordul-cadru pentru achiziția sistemului informatic și a 15.000 de kituri de monitorizare, în vederea implementării Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică. Acordul-cadru va fi implementat pe parcursul a 48 de luni, valoarea totală fiind de 165.782.991 de lei fără T.V.A., urmând a fi semnate contracte subsecvente pentru achiziția tuturor kiturilor. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu