Prăjitură de post cu fructe

Distribuie pe:

Ingrediente:

- 300 g faină

- 150 g zahăr (pudră)

- 75 ml ulei

- 200 ml lapte de orez (laptele de orez se poate înlocui cu lapte de soia sau apă minerală)

- 2 linguri fulgi de nucă de cocos

- 10 g praf de copt

- esență de vanilie

- coajă de portocale

- fructe de pădure congelate (zmeură, coacăze, afine, mure, dar puteți înlocui cu orice fructe vreți).

Mod de preparare:

Într-un castron amestecăm făina cu zahărul, nuca de cocos, praful de copt, coaja de portocale și un praf de sare. Cu telul facem o gropiță în mijloc și turnăm laptele de orez, esența de vanilie și uleiul. Amestecăm până la omogenizare.

La sfârșit încorporăm fructele congelate, amestecând ușor.

Turnăm compoziția în tavă (20x30 cm) tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilație) pentru cca. 30 de minute, până prăjitura devine fermă la atingere,

se rumenește ușor și trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un grătar, cu tot cu hârtia de copt, și se lasă la răcit.

Se porționează și se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Lasă un comentariu