Lansare de carte

Distribuie pe:

Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (CESPE), în parteneriat cu Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și Societatea Cultural-Patriotică “Avram Iancu” Târgu Mureș, va organiza la Târgu Mureș, azi, 24 noiembrie a.c., lansarea cărții Situația actuală a frontierei de nord-vest a României la 100 de ani de la Tratatul de la Versailles - raport de cercetare.

Vor luat cuvântul în cadrul evenimentului: reputatul avocat prof. univ. dr. Ioan Sabău Pop, directorul CESPE, prof. univ. dr. Radu Baltasiu, cel care a condus cercetarea din 2020 al cărei rezultat a fost cartea de față, dar și tânăra echipă de cercetare.

Recristalizarea vechii frontiere etnocratice ungare prin complexul de superioritate al minorității dominante, stigmatizarea minorității nepolitice (românești) și caracterul etnocratic al guvernării locale vor fi doar câteva dintre subiectele abordate.

Îi invităm pe cei interesați să ni se alăture, începând cu ora 17.30, la Casa Memorială “Avram Iancu”, str. Avram Iancu nr. 23, Tg. Mureș.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Lasă un comentariu