Analepsă - Alfred Schupler @ Camera K'ARTE

Distribuie pe:

În istoria umanității, magnitudinea conflictelor a generat ostilitate, izolare, dar mai ales o explorare a algoritmilor care favorizează aceste fenomene sociale intense. Acest context face ca miza artistului să manevreze și să analizeze aspectele care relativizează puterea de adaptare a maselor.

Conflictele armate, dirijate politic sau factorii biologici, toate acestea conduc la relații care modifică nucleul psihologic al umanității. Documentarea inițială a pandemiei și acum, cea a războiului din Ucraina, subliniază maleabilitatea naturii umane și încercarea de îndepărtare a fricii prin supraviețuire.

Ceea ce rămâne în urma conflictelor, însuși Obiectul Războiului, rămâne ca o definiție a mobilizării și a mobilității, o cultură materială a conflictului.

Proiectul este construit apelând la două registre. Cel dintâi utilizează fotografii color care documentează pandemia, iar cel de al doilea se bazează pe fotografii alb negru. Acestora li se adaugă obiecte aduse dintre rămășițele războiului din Ucraina - cărți, jucării, fotografii și alte obiecte abandonate sau pierdute.

Alfred Schupler este licențiat în Cinematografie și Media și licențiat al Departamentului Foto, Video și Procesare computerizată a imaginii din cadrul Universității Naționale de Arte Plastice, București. A urmat programul de masterat al Facultății de Istorie, U.B., la secția Istoria Artei și Filosofia Culturii, domeniul său de interes vizând filosofia și istoria artei.

Activitatea lui Alfred Schupler a animat spațiile expoziționale naționale și internaționale, artistul fiind premiat la bienale și saloane de artă fotografică dar și la festivaluri de film documentar. Căutarea artistului se reflectă în numeroase expoziții de grup, proiecte personale, prin participarea la manifestări științifice sau prin publicarea lucrărilor cu acest caracter. Proiectele sale provoacă și încurajează scufundarea în planurile interogării și dezvăluirii, în dinamica neîntreruptă dintre imaginar și implicațiile sociale ale imaginii. (Carla-Francesca Schoppel)

Expoziția face parte din proiectul “Artă contemporană în Camera K'ARTE”, ed a IX-a.

Un proiect: Asociația K'ARTE.

Deschiderea va avea loc în 25 noiembrie, ora 19.

Lasă un comentariu