Turcan: Supraimpozitarea contractelor part-time este “o greșeală”

Distribuie pe:

Fostul ministru al Muncii, deputatul PNL Raluca Turcan, a declarat, joi, că este împotriva supraimpozitării muncii part-time, adăugând că prevederea referitoare la acest aspect adoptată în Camera Deputaților poate fi corectată fie de Curtea Constituțională, fie în Parlament, printr-o inițiativă legislativă în acest sens

“Articolul 56 din Constituție prevede o așezare echitabilă a probei fiscale și, din nefericire, prin supraimpozitarea unei munci neprestate, practic, se pleacă de la premisa de a fi încălcată Constituția. Deci, cred că poate fi verificat și constituționalitatea acestei prevederi. Vom vedea cum se va pronunța Curtea Constituțională. V-am spus: e o situație gri. În politică nu există doar alb sau doar negru. Eu m-am luptat alături de mulți colegi, au lipsit doar 15 voturi în plenul Camerei Deputaților să renunțăm la această prevedere, însă ea este integrată într-o ordonanță care are și efecte pozitive și atunci este dificil de evaluat politic”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Potrivit parlamentarului PNL, supraimpozitarea contractelor part-time este “o greșeală” care poate fi corectată printr-o “inițiativă legislativă separată”.

“Există pârghii parlamentare pentru a corecta această greșeală de măsură care, pe fond, nu stimulează munca, ci dimpotrivă, încurajează munca la negru. Inclusiv inițiativă legislativă separată”, a precizat Raluca Turcan.

Întrebată de jurnaliști dacă va susține o inițiativă legislativă pentru anularea supraimpozitării contractelor part-time, Raluca Turcan a răspuns că ia în calcul și această variantă. “Evaluez foarte serios, de altfel, vă mărturisesc că am parcurs toate etapele dezbaterilor interne de partid și în forurile de conducere și-n forurile Camerei Deputaților, și da, eu evaluez susținerea pentru un astfel de demers. Dacă l-aș face singură, ar fi doar unul politicianist, așa că evaluez ce susținere ar avea acest proiect”, a mai precizat deputatul PNL Sibiu. (AGERPRES)

Lasă un comentariu