Unirii Transilvaniei cu România trebuie să-i urmeze Unirea României cu Europa

Distribuie pe:

Anul acesta, aniversarea Zilei Naționale are ceva aparte. Din 1990 încoace, serbările dedicate Marii Uniri de la 1918 au fost marcate de tot felul de schisme, de disocieri, de rupturi între români și români, între români și concetățeni de altă naționalitate.

Acum, de 1 Decembrie 2022, a venit vremea ca toate acestea să înceteze. Deși vicisitudinile istoriei au făcut ca azi, la 104 ani distanță de la Reîntregire, țara să nu mai fie între hotarele ei firești, suntem o națiune pe punctul de a-și dobândi pe de-a întregul locul între națiunile mari ale lumii.

E timpul, în decembrie 2022, ca toate forțele nației noastre să conveargă într-o singură direcție. Această direcție e admiterea României în spațiul Schengen, fără de care apartenența europeană a țării noastre nu e deplină. Iar pentru atingerea acestui obiectiv, PSD, împreună cu toate forțele politice responsabile, a militat cu consecvență.

E timpul să fim mândri că suntem cetățeni ai acestei țări și e timpul să fim mândri că suntem cetățeni europeni de același rang cu ceilalți. Unirii Transilvaniei cu Regatul României trebuie să-i urmeze, anul acesta, deplina Unire a României cu Europa.

Iar pentru că zilele trecute s-au împlinit 137 de ani de la nașterea lui Liviu Rebreanu, închei cu un citat de-al său, recent descoperit în Arhivele Naționale de la Bistrița: “Scriitorii au pregătit mai bine războiul Unirii celei Mari decât politicienii și militarii. Scrisul lor a ținut viu sentimentul românesc de pretutindeni. Ei vorbeau tuturor inimilor românești chiar și atunci când sufletele oamenilor politici se opreau înfricoșate pe crestele Carpaților și pe Prut.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

LA MULȚI ANI, DRAGI ROMÂNI!

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu