Cristina Neagu, nominalizată și la titlul de jucătoarea anului 2022 de către EHF

Distribuie pe:

Forul european de handbal (EHF) a anunțat, vineri, că jucătoarele alese în All Star Team la Campionatul European sunt incluse automat și în panoul de nominalizări pentru titlul de jucătoarea anului 2022. Cel mai bun inter stânga la Campionatul European recent încheiat a fost aleasă Cristina Neagu.

Alături de cele șapte jucătoare alese pe fiecare post în All Star Team se mai află cea mai bună apărătoare și MVP-ul Europenelor. La masculin, nominalizările vor aparține în primul rând jucătorilor din Europa care vor fi incluși în All Star Team, la Campionatul Mondial din 2023. Alte nominalizări vor aparține jucătorilor și jucătoarelor cu cele mai multe aprecieri obținute în etapele săptămânale din Liga Campionilor, acestea fiind acordate de experți EHF.

Scandal la Cupa Mondială!

Steagul unei țări din grupa B a Cupei Mondiale a fost modificat pe conturile oficiale ale naționalei de fotbal a SUA. Gestul este unul de protest față de situația tensionată și violențele din țara care dă următoarea adversară a americanilor, în Qatar.

Steagul Iranului, modificat pe conturile de socializare ale naționalei de fotbal a SUA. Continuă tensiunile la Cupa Mondială din Qatar, cea mai controversată ediție a turneului final din istorie. FIFA se află în centrul scandalului, după ce a acordat Qatarului Campionatul Mondial, iar în ultimele zile, jucătorii Serbiei au ajuns în atenția FIFA, din cauza unui steag al țării care cuprinde și Kosovo. SUA au adus în prim-plan un alt scandal. Pe rețelele de socializare ale americanilor a apărut o imagine cu adversarele din grupa B, din care mai fac parte Anglia, Țara Galilor, care își va modifica denumirea, și Iran.

Steagul Iranului a atras atenția, întrucât a fost modificat. Americanii au scos însemnele islamice ale republicii Iran și au păstrat doar culorile tradiționale orientate pe orizontală. Conform The Guardian, însemnele islamice de pe steagul Iranului, printre care și sabia, au fost șterse în semn de protest față de regimul de la Teheran.

USMNT (n.r. - naționala masculină de fotbal a Statelor Unite) nu a explicat decizia luată până în acest moment, dar sursa citată anunță că gestul a fost făcut la câteva luni de la decesul tinerei Mahsa Amini, care a cauzat o mișcare de protest în Iran.

Momentul vine la câteva zile înainte de duelul direct dintre cele două țări. Meciul Iran - SUA are loc astăzi, de la ora 21.00, pe Al Thumama Stadium din Qatar, la Cupa Mondială, în ultima etapă a grupelor. Meciul are o miză uriașă: calificarea din faza grupelor. După primele două runde, Anglia conduce grupa cu patru puncte, Iran e pe locul secund cu trei puncte, SUA urmează cu două puncte, iar Țara Galilor are un singur punct. 

BOOM! Messi semnează, pleacă din Europa și devine cel mai bine plătit din istorie!

Leo Messi (35 de ani) și clubul american Inter Miami sunt aproape să bată palma pentru un contract fabulos! Messi semnează, pleacă din Europa și devine cel mai bine plătit fotbalist din istoria campionatului MLS.

Inter Miami, clubul lui David Beckham, este aproape de o lovitură de proporții. Americanii și Leo Messi “sunt aproape” să ajungă la o înțelegere pentru un transfer al argentinianului. Superstarul care a scris istorie pentru Barcelona se apropie de plecarea din Europa. Bleacher Report scrie, duminică, despre faptul că Leo Messi și Inter Miami “sunt aproape” să se înțeleagă pentru un contract istoric. Clubul lui David Beckham e la un pas să dea o lovitură de imagine impresionantă și să-l aducă pe Messi în Major League Soccer și să-l transforme pe argentinian în cel mai bine plătit fotbalist din istoria campionatului.

Mai mult, potrivit sursei citate, Leo Messi urmează să semneze cu Inter Miami la finalul sezonului din Europa, când îi expiră contractul cu PSG. Parisul l-a adus gratis pe Messi în vara lui 2021, după ce a plecat de la Barcelona liber pentru că formația catalană nu i-a mai putut prelungi contractul. Inter Miami îl vrea pe Messi și e aproape să-l convingă să-l semneze, dar nu se oprește aici. Un alt fotbalist de la Barcelona, Sergio Busquets, este dorit și el de clubul din campionatul nord-american. Presa din străinătate a anunțat de mai multă vreme că Leo Messi își va decide viitorul și va face următorul în 2023, după Cupa Mondială din Qatar.

Rusia ar dori să părăsească UEFA pentru a se alătura Confederației Asiatice! Președintele federației a făcut anunțul!

Alexander Diukov, președintele Federației Ruse de Fotbal, a lansat ideea de a schimba confederația. În prezent legată de UEFA, organizația ar dori să se îndrepte către Asia din cauza sancțiunilor actuale împotriva acesteia legate de conflictul din Ucraina. “Acum câteva luni am spus că a te gândi la Asia este prematur, dar acum este o oportunitate pe care ar trebui să o luăm în considerare”, a spus liderul Federației Ruse de Fotbal. De la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, cluburile și echipa națională a țării au fost suspendate din competițiile UEFA și FIFA.

“Nu am vorbit momentan cu reprezentanții din Asia pentru că UEFA ne consideră parte din familia europeană”, a spus Diukov. “Ar fi nepotrivit din partea noastră să intrăm în negocieri fără prezența lor”, a spus el, conform BMFTV.com.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu