Dor de România mea

Distribuie pe:

Școala Gimnazială „Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș a marcat Ziua Națională a României cu un colaj de cântece, dansuri populare și recital de poezii compuse de copii, dar și interpretate, din marii scriitori români. În biblioteca școlii, elevii claselor a IV-A, învățătoare Pavel Krisztina, a V-a A, îndrumați de prof. Frenț Laura, clasa a VI-a A, coord. prof. Gabriela Buta, și corul școlii, condus de prof. Rend Tamas, au dat dovadă de talent artistic, arătându-ne, încă o dată, că țărișoara această mică este iubită și ocrotită. Vocile acestor copii au adus zâmbete și fericire pe chipul părinților, cadrelor didactice și al dlui primar, ing. Sándor-Szabolcs Sófalvi, care a luat cuvântul la deschiderea programului. Dl prof. Beldean Valentin a prezentat semnificația Zilei de 1 Decembrie, urmat de corul școlii, care a interpretat Imnul de stat al României, „Tu, Ardeal”, eleva Simon Bianca a interpretat „Buciumul iară răsună”, eleva Lenard Alexia din clasa a VI-a, a interpretat „Clopotul reîntregirii” și, la final, Alexia ne-a emoționat cu cântecul „Cobori Doamne pe pământ!”.

Dl instructor Ovidiu Frenț a prezentat cu elevii clasei a VI-a A dansuri populare românești de pe Valea Mureșului.

Dna dir. adj. Frenț Laura a adresat câteva cuvinte de încheiere, mulțumind părinților, care, de fiecare dată, ne sunt alături în organizarea activităților și i-a felicitat pe elevi pentru programul memorabil prezentat.

„Azi noi, oșteni de-odinioară, / Ne vom ruga cu toți la Dumnezeu,/ Pentru tine, scumpa noastră țară / Și-n suflet te-om purta cu drag mereu. / Că tu în inimi ne-ai sădit iubirea . Ca mamă iubitoare de-ai săi fii.”

„Îți urăm mulți ani, ferice! / Să fii frumoasă ca o stea / Iar noi oricând să putem zice: Nu-i altă țară ca a mea! ” 

Prof. Gabriela Buta

Lasă un comentariu