Casă comunitară pentru tinerii catolici din Transilvania, finanțată de statul ungar

Distribuie pe:

O casă comunitară destinată educării tinerilor catolici din Transilvania și formării liderilor de tineret, a cărei construcție a fost finanțată cu aproape 1,2 milioane de euro de către statul ungar, a fost inaugurată sâmbătă, în Ținutul Secuiesc, la Băile Selters din județul Harghita, informează MTI.

Miklós Soltész, secretar de stat pentru relații cu biserici și naționalități din cadrul Cancelariei Prim-ministrului Ungariei, a declarat la ceremonia de inaugurare că această facilitate, care va deveni centrul evenimentelor pentru tineret al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, a fost construită într-un loc sfințit, lângă Casa de Reabilitare și Recreere a Fundației “Sfântul Gerhard”, care organizează tabere pentru persoane cu dizabilități. Tinerilor de pe teritoriul arhidiecezei le revine sarcina “de a umple cu viață” spațiul comunitar care poartă numele Fericitului Eusebiu - în cinstea fondatorului ordinului paulin: “Dacă va exista viață și suflet în această casă, atunci sunt sigur că tinerii creștini din Transilvania, catolici, reformați, evanghelici și, eventual, de alte confesiuni, dacă vor veni și vor lua în posesie această casă și vor construi o comunitate, atunci națiunea maghiară și secuii vor dăinui”, a spus Miklós Soltész.

Casa de Tineret “Fericitul Eusebiu” a fost sfințită de Gergely Kovács, arhiepiscop al Arhidiecezei de Alba Iulia, care a mulțumit guvernului ungar pentru sprijinul acordat.

Potrivit clericului, casa tineretului catolic inaugurată în Ținutul Secuiesc va avea un rol de jucat în primul rând în educație, formare și construirea comunităților, funcționând ca un loc de întâlnire ce va fi parte integrantă a pastorației spirituale, servind în primul rând tineretul.

Casa de Tineret “Fericitul Eusebiu” are o capacitate de cazare pentru 50 de persoane, o sală de evenimente cu 100 de locuri și va găzdui programe, manifestări și evenimente comunitare cu caracter creștin, destinate tinerilor, fiind administrată de centrul arhidiecezan pentru pastorația tineretului. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu