Emisiune numismatică: 140 de ani de la înființarea bursei de valori bucurești

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 5 decembrie 2022, o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București.

Aversul monedei prezintă sediul actual al Bursei de Valori București, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “10 LEI”, stema României și anul de emisiune “2022”, iar reversul redă o imagine de epocă a sediului vechi al Bursei de Valori București și inscripțiile “BURSA DE VALORI BUCURESTI” și “140 ANI”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Tirajul maxim este de 5.000 de piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate) este de 450 lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul oficial www.bnr.ro.

În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, BNR informează că există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale instituției, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu