Și la Corunca, din epopeea gunoiului abandonat pe străzi

Distribuie pe:

Este incredibil ce se întâmplă cu serviciul de salubritate din Corunca... și nu numai.

Este aproape inexistent, de când aventurierii de la Brantner Veres SA au intrat pe piața mureșeană.

În acest caz e valabilă zicala: “La pomul lăudat să nu mergi cu sacul” (de gunoi).

Au câștigat o licitație dubioasă, în detrimentul companiei locale Sylevy Salubriserv SRL, care și-a onorat sarcinile din contract ani la rând.

Mulți cetățeni ai comunei sunt revoltați și aruncă cu vorbe grele împotriva Primăriei sau a Consiliului Local Corunca.

Acuzațiile lor nu sunt fondate, deoarece serviciul de salubritate din județul Mureș a fost împărțit, cu ani în urmă, în mai multe zone.

Tg. Mureș, Corunca, Livezeni, Sângeorgiu de Mureș, Cristești, Sâncrai și alte comune limitrofe municipiului reședință fac parte din Zona 2, unde licitația pentru serviciul de salubritate a fost câștigată (începând cu data de 7 noiembrie 2022) de către SC Brantner Veres SA, o struțo-cămilă austriaco-mureșeană, ce se tot umflă în pene acuzând pe toată lumea de boicot, când de fapt e ca o găină plouată incapabilă să facă față contractului asumat. Nu dețin nici mijloace tehnice necesare, nici personal calificat suficient.

Ca și comparație, Sylevy Salubriserv srl colecta gunoiul din Corunca cu trei camioane simultan, cu o viteză apreciabilă.

SC Brantner Veres colectează cu un singur camion, cu viteza melcului.

Prin Hotărârea de consiliu local, la Corunca, SC Brantner Veres SA a fost notificată cu rezilierea contractului de către Primăria Corunca.

Dacă până în 31 decembrie 2022 nu sunt remediate deficiențele, va înceta contractul cu această societate incompetentă.

Dar epopeea gunoiului abandonat pe străzi va mai continua.

Chiar și după o eventuală reziliere a contractului, SC Brantner va fi obligată să mai presteze în continuare serviciul de salubritate, încă trei luni, până la organizarea unei noi licitații de către ADI Ecolect, cei care gestionează gunoiul în cele 103 UAT-uri din jud. Mureș.

Daniel Cheșa, consilier local

Lasă un comentariu