A fost promulgată OUG privind circulația pe drumurile publice - Poliția locală va putea solicita informații privind datele persoanei căreia i s-a încredințat autovehiculul

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a semnat ieri Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care stabilește și în sarcina poliției locale atribuția de a putea solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul, iar în cazul nerespectării transmiterii informațiilor solicitate să poată constata contravențiile și să aplice sancțiunile corespunzătoare.

“La solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale, proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliția locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competențelor în domeniul circulației pe drumurile publice”, se arată în proiectul adoptat pe 8 noiembrie de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

“Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier sau de către polițistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de către polițiștii de frontieră”, se mai arată în proiect. (Agerpres)

Lasă un comentariu