Muzeul Județean Mureș - Două proiecții speciale în luna decembrie

Distribuie pe:

Muzeul Județean Mureș, în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu Mureș, vă invită vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la proiecția filmului CORSET și joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, la proiecția filmului în avanpremieră VÂRFURI ȘI ABISURI. Proiecțiile vor avea loc în Bastionul Blănarilor din Cetatea Târgu Mureș. Intrarea se face pe baza biletului de vizitare a Secției de Istorie și Arheologie a Muzeului Județean Mureș, tarif unic de 12 lei. Rezervări: 0749/91.29.92, pr@muzeulmures.ro

• Vineri, 9 decembrie 2022 @ Bastionul Blănarilor

- 19.00 Corset (Titlu original: Fûzõ)

Regie: Marie Kreutzer, 2022

Austria, Franța, Germania // dramă istorică // 113'

N-15: Nerecomandat copiilor sub 15 ani

Distribuitor: Filmtett Distribution

FB Event: https://fb.me/e/2Aqs7I9Gi

Împărăteasa Elisabeta a Austriei este admirată pentru frumusețea ei, iar stilul ei unic declanșează adevărate frenezii în modă. În 1877, “Sissi” împlinește 40 de ani și este forțată să se conformeze unei imagini publice care o încorsetează din ce în ce mai strâns, în toate sensurile. Existența ei se reduce la un rol strict reprezentativ la curtea imperială, deși Elisabeta și-a dorit o viață plină de activități și provocări. Dorința ei profundă de cunoaștere și pofta de viață nu o lasă să renunțe la visurile ei, și în curând se găsește într-o stare de zbucium interior. Pleacă din Viena spre Anglia și Bavaria, unde va vizita prieteni vechi și iubiți de odinioară, căutând aventuri și energia tinereții. Știe că pe viitor i se vor impune decenii întregi de obligații și ceremonii golite de sens, dar ea se revoltă împotriva propriei imagini hiperbolizate și croiește un plan prin care să-și exprime adevărata identitate.

Film propus de Austria la Premiile Oscar 2023 (Cel mai bun film străin).

Premii: Premiul pentru cea mai bună interpretare - Un Certain Regard (Vicky Krieps) la Festivalul de Cannes 2022.

• Joi, 15 decembrie 2022 @ Bastionul Blănarilor

- 19.00 Vârfuri și abisuri (Titlu original: Magasságok és mélységek) - AVANPREMIERĂ

Regie: Sándor Csoma, 2022

Ungaria // dramă // 98'

AP-12: Acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Distribuitor: Filmtett Distribution

FB Event: https://fb.me/e/2rmPM9YQ5

La sfârșitul lui mai 2013, o țară întreagă a urmărit cu nerăbdare știrile când primul cuceritor maghiar al Muntelui Everest, Zsolt Erõss (Zsolt Trill), a dispărut în Himalaya împreună cu însoțitorul său. Deși toți ceilalți sunt încă plini de speranță, soția sa, Hilda Sterczer (Emõke Pál), anunță în transmisiune directă că nu este necesar să organizeze noi expediții de salvare. În primul său lungmetraj, Sándor Csoma, regizorul mai multor scurtmetraje de renume internațional, portretizează evenimentele petrecute din perspectiva soției lui Zsolt Erõss.

Lasă un comentariu