Ne-am interesat pentru dumneavoastră - Fonduri suplimentare pentru susținerea producției de usturoi

Distribuie pe:

Hotărârea privind schema de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control ale acesteia în anul 2022 a fost aprobată, zilele trecute, de Guvern. Actul normativ suplimentează cu 3,8 milioane lei (echivalentul a 750.000 euro), rezultând un total de 26,063 milioane lei (echivalentul a maximum 5,268 milioane euro), pentru implementarea schemei de ajutor de minimis.

Conform unui Comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), bugetul alocat inițial acestui program, de 22,263 milioane lei (echivalentul a 4,5 milioane euro), asigură efectuarea plăților pentru 1.500 hectare.

“Având în vedere că suprafața de 1.750 hectare solicitată la plată este mai mare cu 250 hectare decât cea estimată (1.500 ha), a fost necesară suplimentarea resurselor financiare cu suma de 3,8 milioane lei, reprezentând echivalentul a 750.000 euro, astfel încât să se asigure plata întregii suprafețe eligibile plantată cu usturoi în cadrul programului”, se precizează în comunicat.

“Din informațiile primite de la Direcția pentru Agricultură Județeană Mureș, am aflat că, în județul nostru, 29 de fermieri s-au înscris pentru a obține sprijin financiar, cu o suprafață de 20.5 hectare”.

B.V.

Lasă un comentariu