Ucraina: Suspendarea operațiilor chirurgicale neesențiale

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății din Ucraina a transmis marți că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când situația din țară se va stabiliza, relatează Reuters.

Cele opt valuri de atacuri aeriene rusești asupra infrastructurii critice în ultimele săptămâni au afectat grav rețeaua de electricitate a Ucrainei și au dus la întreruperi de urgență sau plănuite ale furnizării de curent electric de-a lungul țării.

Într-un comunicat transmis marți, ministerul a precizat că spitalele pot continua să ofere servicii de urgență, dar operațiile programate ar trebui suspendate temporar pentru a diminua presiunea asupra sistemului medical în contextul unor potențiale noi întreruperi de curent electric.

“Ele ar trebui făcute atunci când situația furnizării de electricitate se va stabiliza”, se arată în mesaj.

Ministerul a adăugat că numai medicii pot stabili nivelul de urgență al unei operații.

Imunitate acordată fostului rege Juan Carlos în cazul unei hărțuiri

Justiția din Marea Britanie i-a acordat marți imunitate fostului rege al Spaniei, Juan Carlos, acuzat de hărțuire de o fostă amantă a acestuia, pentru perioada cuprinsă între 2012 și momentul abdicării sale din 2014, informează AFP. Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn a fost amanta lui Juan Carlos, în prezent în vârstă de 84 de ani, între 2004 și 2009. Ea afirmă că după despărțirea lor, începând din 2012, a fost spionată și hărțuită timp de opt ani din ordinul fostului monarh, reprezentând o perioadă în mare parte posterioară abdicării acestuia. Această femeie de afaceri daneză, în vârstă de 57 de ani, precum și copiii ei, ar fi fost și țintele unor amenințări. Marți, judecătorii londonezi au considerat că faptele reproșate fostului monarh spaniol în perioada “anterioară abdicării” sunt acoperite de imunitate “în tribunalele” din Regatul Unit. (Agerpres)

Lasă un comentariu