Medicul, vizionarul și...neascultarea

Distribuie pe:

* “Știința nu exclude credința și invers. Legătura dintre creier și Dumnezeu este foarte importantă, pentru că acesta este organul cel mai aproape de Dumnezeu. Nu poți face o activitate pe corpul uman, mai ales pe creier dacă nu ești credincios. Credința este în creierul uman. În mijlocul creierului s-a descoperit un centru care acumulează emoțiile sufletului uman și ale credinței. S-au făcut studii pe un lot de măicuțe și s-a descoperit pe RMN-ul funcțional că există centri ai credinței în creierele acestor măicuțe care vibrau în mod total. Nu poți fi chirurg dacă nu crezi în Dumnezeu. Cu cât urci pe scara medicală, mai ales cea chirurgicală cu atât te apropii mai mult de Dumnezeu. Nu poți învinge o boală la nivelul creierului uman fără să fi convins că acolo sus, cineva te ajută”.

Prof. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea (1940), medic neurochirurg. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuro-științe al Spitalului Clinic “Bagdasar-Arseni” și a fost implicat în 20 de proiecte de cercetare naționale și internaționale. A efectuat peste 23 de mii de operații pe creier. Este membru de onoare al Academiei Române.

***

* “În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă. Mintea omului se strâmbă în urma patimilor și se îndreaptă pe măsura curățirii de patimi. Când mintea se îndreaptă, vede lucrurile drept, deci așa cum sunt ele. Oamenii în general când aud aceste cuvinte încep să râdă. De ce râd? Pentru că își dau seama că este așa. Numai că e greu să știi când ți-e mintea strâmbă.

Arsenie Boca (1910-1989), preot ieromonah, teolog, artist plastic, stareț al Mănăstirii Sâmbăta de Sus și al Mănăstirii Prislop, unde era căutat și este căutat de zeci de mii de credincioși, fapt pentru care a fost urmărit până la moarte de către securitate.

***

* “Necazul, întristarea, suferința - sunt câinele cel negru al lui Dumnezeu, care stă de pază lângă turma oilor Sale (oamenii). Când atare oaie iese din turmă, Dumnezeu trimite câinele să o întoarcă înapoi. Din ce oaia este mai neascultătoare, este și câinele mai rău și supărător. De cumva acest câine este lângă cineva dintre noi, o, nu vă luați la harță cu el, ci alergați înapoi la turmă! Orice împotrivire contra lui e zadarnică și nu folosește la nimic. În zadar umblați să-l loviți și să scăpați de el. Veți putea scăpa de el numai întorcându-vă la turmă. Va veni o vreme când veți mulțumi lui Dumnezeu că v-a supărat acest câine”.

Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui. De aceea, uneori suferințele, necazurile, ispitele nu sunt pedepse cerești, ci sunt adevărate medicamente sufletești pentru finalul vieții creștinului: “Mântuirea sa” (n.a.).

P.S. Matei cap. 10, vers: 32-33: “Cel ce Mă va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor și Eu îl voi mărturisi pe el înaintea Tatălui Meu care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu Care este în ceruri”.

Cu dragoste creștinească,

părintele Ilie

Lasă un comentariu