Viktor Orbán și Ursula von der Leyen vin în România

Distribuie pe:

Premierul ungar, Viktor Orbán, va semna, la București, în data de 17 decembrie, un acord privind rețeaua care va transporta energie electrică din Azerbaidjan în Ungaria, prin Georgia și România, a confirmat Bertalan Havasi, șeful biroului de presă al primului ministru, pentru agenția de presă MTI.

La eveniment vor participa: președintele României, Klaus Iohannis, premierul georgian, Irakli Garibashvili, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

După întrevederea avută în luna august cu ministrul azer al Energiei, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, a anunțat că Azerbaidjanul va produce cantități mari de energie electrică regenerabilă care vor fi transportate printr-o conductă submarină, mai întâi în Georgia, iar apoi în România: “Am convenit că Ungaria se va alătura acestui proiect ambițios întrucât acesta necesită participarea a cel puțin două state membre pentru a primi finanțare din partea UE. Astfel, energia electrică regenerabilă poate fi transportată spre Ungaria, pe care o putem folosi parțial noi și, parțial, putem servi ca rută de tranzit”. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu