Zi de aleasă bucurie pentru credincioșii Parohiei Jabenița

Distribuie pe:

În mijlocul comunității parohiale din Jabenița, protopopiatul Reghin, au fost prezenți, zilele trecute, 20 de tineri, membri ai Asociației “Tineri pentru Tineri - Mureș”. Cu chipurile luminoase, îmbrăcați în costume tradiționale de o frumusețe deosebită, și-au unit glasurile spre slava lui Dumnezeu, oferind răspunsurile la Sfânta Liturghie și vestind Nașterea Pruncului ceresc, în cadrul unui concert autentic de colinde străvechi.

Mesajul acestora poate fi asemănat negreșit cu vestea îngerului, adusă păstorilor din ținuturile Betleemului: “Iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul, în cetatea lui David” (Luca 2, 10-11). De asemenea, colindele care au răsunat în biserică și în inimile ascultătorilor parcă au fost desprinse din cântarea corului îngeresc pe care aceiași păstori au auzit-o, după cum mărturisește Evanghelistul Luca: “Și deodată s-a văzut, împreună cu îngerul, mulțime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu și zicând: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!” (Luca 2, 13-14).

Atmosfera de bucurie duhovnicească a fost continuată la o agapă frățească. Această zi deosebită a fost încheiată cu participarea credincioșilor la Taina Sfântului Maslu, oficiată în sobor de preoți, din care au făcut parte părintele Cristian Vasile Moldovan (parohia Ercea cu filia Lefaia, protopopiatul Reghin) și părintele Andrei Tătar (parohia Băla, protopopiatul Târgu-Mureș).

Pr. Hadrian Horațiu Mălinaș

Lasă un comentariu