Edilitar-gospodărești

Distribuie pe:

Târgu Mureș este pregătit pentru sezonul rece!

În tot orașul au fost amplasate deja mai multe recipiente care conțin material antiderapant (sare și nisip), care pot fi folosite în caz de nevoie, informează primarul municipiului, Soós Zoltán:

“De asemenea, în fiecare dimineață, operatorul inspectează străzile pentru a se asigura că nu există pericol de derapaj din cauza poleiului. Pentru sezonul de iarnă 2022-2023, operațiunile de deszăpezire vor fi efectuate de către Serviciul Public Ecologie, Peisagistică și Salubrizare Urbană”.

Autobuze noi și stații de încărcare pentru zona periurbană!

Reprezentanții municipalității târgumureșene anunță că Ministerul Dezvoltării a aprobat            încă o cerere de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru finanțarea vehiculelor de transport public nepoluante și a stațiilor de încărcare: “Cererea a fost depusă în parteneriat cu primăriile din zona periurbană. După semnarea contractului, urmează licitația de achiziție a autobuzelor, respectiv a stațiilor de încărcare. Acesta este un pas important pentru a implica zona periurbană în transportul public. Proiectul include 18 autobuze electrice cu o lungime de aproximativ 10 metri, 6 încărcătoare rapide și 18 stații de încărcare, cu o valoare maximă de peste 43 de milioane de lei”.

Piața din Dâmbu Pietros… la căldurică

Intrările și ieșirile din piața de pe Dâmbul Pietros au fost eficientizate împotriva frigului, cu prelate laterale sub formă de rulouri!

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Soós Zoltán, care precizează că, datorită acestei măsuri, pentru prima dată în acest an, piața va putea funcționa fără probleme, atât comercianții, cât și clienții fiind protejați împotriva intemperiilor din sezonul rece.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu