Proiect pentru construirea a 242 kilometri de piste pentru biciclete, dintre care 145 de kilometri reprezentând traseul de pelerinaj “Via Maria”

Distribuie pe:

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a anunțat, marți, că instituția a depus un proiect pentru construirea a 242 kilometri de piste pentru biciclete, dintre care 145 de kilometri reprezentând traseul de pelerinaj “Via Maria”, care străbate șapte țări, Austria, Ungaria, România, Slovacia, Polonia, Croația, Bosnia și Herțegovina.

“Consiliul Județean Mureș a depus un proiect pentru construirea a 242 km de piste pentru biciclete. Prima porțiune, în lungime totală de 97 km, va urma traseul turistic Via Transilvanica, de la Sovata până la Brâncovenești. A doua porțiune va avea o lungime de 145 km, urmând traseul Căii Maria, și va lega orașul Sărmașu cu Sovata. Trebuie să profităm de toate oportunitățile care contribuie atât la consolidarea ciclismului, cât și la dezvoltarea turismului din județul Mureș”, a arătat Peter Ferenc pe Facebook.

Traseul de pelerinaj “Via Maria” traversează 13 unități administrativ-teritoriale din județul Mureș - Sărmașu, Sânpetru de Câmpie, Pogăceaua, Band, Mădăraș, Pănet, Târgu Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Miercurea Nirajului, Vărgata, Bereni, Măgherani și Sărățeni.

“Via Maria” face legătura în direcția est-vest între Mariazell (Austria), Budapesta, Máriapócs (Ungaria) și Șumuleu Ciuc (România), iar în direcția nord-sud între Czestochowa (Polonia), Esztergom, Budapesta (Ungaria) și Medjugorje (Bosnia și Herțegovina).

Traseul respectiv trasează o cruce pe harta Europei Centrale - Austria, Ungaria, România, Slovacia, Polonia, Croația, Bosnia - realizând astfel o rețea de trasee de pelerinaj bazate pe valorile locale, după modelul El Camino.

Lasă un comentariu