Schengen - cu bune și cu rele

Distribuie pe:

Austria a fost mandatată de mai multe țări din Schengen să își exprime dreptul de veto împotriva României. După cum am mai spus la mai multe emisiuni, România și Bulgaria nu intră în spațiul Schengen până când nu se preiau PORTUL CONSTANȚA și PORTUL VARNA de o țară decisă de către profitorii Europei, pentru avantajul profiturilor imense din transportul de mărfuri.

Transportul pe mare la Marea Neagră e mult mai ieftin pentru Europa decât la Hamburg, Rotterdam, Amsterdam, mai ales după ce se termină autostrada (coridorul 4) care e aproape gata. Pe de altă parte, rezerva de gaz din Marea Neagră a ajuns la valoarea de 150 de miliarde euro, și OMV face un profit de un miliard de euro pe lună, pe care îl exportă prin cheltuieli de consultanță cu firme austriece care nu fac nimic, iar cealaltă parte o investește în petrochimie în Austria, pe baza gazului din România, pentru că Austria nu are gaz. Nu mai vorbesc de lemn, materie primă și alte avantaje neocolonialiste.

Toate țările din U.E. luptă pentru bunăstarea cetățenilor lor, iar jefuirea coloniilor este cea mai bună sursă. În schimb, ne dau produsele lor de slabă calitate, pentru că de cele de bună calitate au nevoie ei, și distrug economia României.

HAIDEȚI SĂ VEDEM CE AVANTAJE AVEM CĂ NU AM INTRAT ÎN SCHENGEN:

1) Printr-o graniță, ne putem proteja țara de produsele substandarde care intră în România din Vest.

2) Putem controla evaziunea fiscală la importuri și mai ales la deconturile ilegale de TVA.

3) Putem proteja economia României prin mijloace necomerciale impuse de Statul Român.

4) Putem să ne apărăm de virusuri pandemice și molime prin restricționarea accesului, cum am făcut cu Covid-ul.

5) Putem să ne apărăm de traficul de droguri, furtul de copii, intrarea în țară a persoanelor și grupurilor periculoase.

6) Putem să impozităm corect capitalul străin pe care l-am protejat din 2007 și să reducem impozitarea capitalului românesc cu un câștig la bugetul statului de peste 25 de miliarde de euro pe an, cu cât favorizăm acum capitalul străin.

7) Rămânem cu averea națională a depozitului de gaze din Marea Neagră, de aproximativ 150 miliarde de euro.

Rămânem în parteneriatul strategic cu SUA, care este o graniță virtuală între România-SUA și UE, știut fiind faptul că parteneriatul este direct cu SUA, și nu cu NATO. Adică este mult mai puternic. SUA ne apără inclusiv de o agresiune imposibilă din partea unei țări UE.

9) Ne păstram independența - într-o oarecare măsură.

10) Ne păstrăm avantajul portului la Marea Neagră pentru transportul de mărfuri după terminarea autostrăzii (coridorul 4) aproximativ 2 ani.

SUNT UN SUSȚINĂTOR AL APARTENENȚEI LA UE, DAR VREAU SĂ VĂ REAMINTESC UN SINGUR LUCRU:

Înainte de intrarea în UE, România avea o datorie publică de 11 miliarde de euro și datorie externă totală de 25 miliarde de euro !!! Astăzi, România are o datorie externă de aproximativ 140 miliarde euro și o datorie publică de 60 miliarde de euro !!!

Înainte de intrarea în UE, afacerile românești au fost incomparabil mai prospere decât acum și românii trăiau mai bine - părerea mea.

Haideți să dăm dovadă de inteligență, HAIDEȚI SĂ CUMPĂRĂM LUCRURI FABRICATE ÎN ROMÂNIA, atunci când avem posibilitatea asta.

Implicarea tuturor ne va salva VIITORUL.

Eu cred că ne-am plătit până acum cu vârf și îndesat apartenența la UE, cu averea și supunerea României. Cred că putem să beneficiem de un tratament mai corect și mai apropiat de celelalte state din UE!

RADU PESCAR consilier municipal Târgu Mureș

Lasă un comentariu