100 de ani de învățământ liceal la Sărmașu

Distribuie pe:

Începând de ieri, 15 decembrie, și până sâmbătă, 17 decembrie, la Sărmașu au loc o serie de “manifestări solemne, consacrate aniversării a 100 de ani de când nenumărați dascăli cu vocație, trudind cu fruntea și inima lor la modelarea atâtor caractere, s-au dăruit cu drag pentru ca aspirațiile atâtor generații de elevi să devină realitate”.

Programul a debutat ieri, 15 decembrie, cu primirea invitaților. Au urmat: Slujba de TEDEUM, Dezvelirea plăcii comemorative, vizitarea Liceului Teoretic “Samuil Micu” și vernisajul expoziției “Un secol în imagini și documente”, expoziție de carte, reuniunea aniversară la Casa de Cultură a orașului Sărmașu. Astăzi, 16 decembrie, are loc Cercul pedagogic - Catedra de Limba română “Un secol de simțire românească - Centenar Samuil Micu” și Masa rotundă cu tema “Dialog între generații”.

Ziua de sâmbătă, 17 decembrie, este dedicată competițiilor sportive “Întrecerea generațiilor” - fotbal, șah.

Printre invitați se numără: parlamentari mureșeni, reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, Inspectoratului Școlar Județean Mureș, ofițeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Primăriei și Consiliului Local, Poliției și ISU Sărmașu, preoți, foști absolvenți ai Liceului “Samuil Micu” din Sărmașu - medici, ingineri, cadre universitare..., cadre didactice pensionate și foști directori, șefii de promoție din perioada 2004 - 2022, personalul didactic și didactic auxiliar de la Liceul “Samuil Micu”, Sărmașu ...., aflăm de la prof. COVACI Laurean Vlad - director adjunct al Liceului “Samuil Micu” din Sărmașu și coordonator al manifestărilor.

A consemnat Letiția Bota

Lasă un comentariu