Din ciclul “Aflăm de la aleșii mureșeni” MOLNAR ERVIN, deputat PNL: Prima comună din județul Mureș care a semnat un contract de finanțare prin PNRReziliență este Sâncraiu de Mureș!

Distribuie pe:

Am fost alături de primarul Ionuț Budian, la semnarea contractului pentru elaborarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în comuna Sâncraiu de Mureș.

Îl felicit pentru toate eforturile depuse, astfel încât Sâncraiul de Mureș să continue modernizarea începută la finele anului 2020.

Mă bucur că primarii tineri din județul nostru au înțeles cât de importante sunt investițiile pentru comunitățile pe care le reprezintă și cât de mult pot acestea să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor.

Victorie pentru locuitorii din Ideciu de Jos!

În urma negocierilor pe legea bugetului de stat pe anul viitor, am obținut voturile necesare pentru adoptarea amendamentului pe care l-am depus alături de colegul meu liberal, senatorul Cristian Chirteș. Astfel, în Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului a fost prevăzută suma de 1,420 milioane de lei pentru construirea unui dispensar în comuna Ideciu de Jos.

Astfel, proiectul depus cu ani urmă de primarul liberal Lucian Feier la Compania Națională pentru Investiții va fi deblocat!

Prin realizarea acestui obiectiv se va asigura accesul la servicii sanitare curativ-profilactice pentru locuitorii din Ideciu de Jos, care în momentul de față sunt nevoiți să parcurgă o distanță apreciabilă până la cea mai apropiată unitate medicală, în condițiile în care câteva minute pot face diferența, în cazul unei urgențe medicale.

Prevederea sumei respective pentru acest obiectiv de investiții de către Ministerul Finanțelor Publice are în vedere și faptul că asigurarea infrastructurii sanitare în comune reprezintă o premisă a repopulării zonelor rurale ale României.

Celebrul dosar cu șină”, scos din uz!

Am votat în Camera Deputaților legea, al cărui coințiator sunt, prin care celebrul “dosar cu șină”, dar și drumurile inutile între ghișee, pentru acte emise de autorități ale statului, vor deveni istorie.

În cazul în care solicită copii după documente emise de alte entități decât autoritățile statului, instituțiile vor asigura fotocopierea acestora în mod gratuit.

De asemenea, instituțiile vor trebui să pună gratuit la dispoziția cetățenilor, inclusiv în format electronic, pe pagina proprie de Internet, modelele de formulare și cereri aferente serviciilor publice pe care le furnizează și vor trebui să asigure posibilitatea de plată cu cardul.

Imediat după promulgare, legea va extinde aplicabilitatea unei prevederi legislative introdusă în cursul anului trecut care viza doar instituțiile publice centrale, prin stabilirea acestor măsuri de simplificare și la nivelul administrației publice locale, al companiilor de utilități publice și al universităților.

Consider că relația între stat și cetățean trebuie să fie una suplă, de respect reciproc, demnă de mileniul III, astfel încât, atunci când ai o problemă, să o poți rezolva rapid, fără plimbări inutile între ghișeele diverselor instituții.

Lasă un comentariu