Două noi proiecte pentru Sărmașu semnate ieri de primarul Valer Botezan la Ministerul Dezvoltării

Distribuie pe:

Ieri, primarul orașului Sărmașu, Valer Botezan, a semnat, la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, contractele de finanțare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru: achiziția a două autobuze nepoluante pentru asigurarea unui transport public în comun în colaborare cu primăriile din vecinătate și asigurarea unei Zone Urbane Funcționale în jurul Sărmașului și pentru elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană necesare pentru o planificare urbană durabilă și scurtarea timpului de rezolvare a documentațiilor de urbanism. Primarul orașului Sărmașu a fost însoțit la minister de deputatul PSD de Mureș, Dumitrița Gliga.

Edilul le-a transmis sărmășenilor cu această ocazie: dragii mei, după 20 de ani de regres, Sărmașu a început să urce pe scara dezvoltării durabile, să înflorească. Ca orice urcuș va fi greu, vor fi șantiere, vor fi lucrări care vor crea un disconfort temporar, dar la final, Sarmașu va fi un oraș minunat în care vom trăi liniștiți și fericiți. Acum in prag de sărbători, după sute de ore de muncă, după multe drumuri și stres încep să apară și rezultatele, parcă un cadou de la Bunul Dumnezeu pentru toți sărmășenii, încep să se aprobe finanțările la proiectele depuse”.

Cele două proiecte care vor fi finanțate prin PNRR vin după ce alte proiecte depuse pe Programul Anghel Saligny, pentru Retehnologizare Stație de epurare în vederea măririi capacității, pentru preluarea extinderii rețelei de canalizare pe satele Balda, Sărmășel și Sărmășel Gară și a Proiectului de asfaltare a drumului de legătura cu limita județului Cluj prin str. Părți pentru scurtarea drumului spre Cluj, au fost aprobate. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu