Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, exemplu de bune practici la nivel național

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a adresat, în mod public, felicitări celor de la Direcția de Asistență Socială pentru faptul că au devenit exemplu de bune practici, la nivel național, după ce au câștigat locul III pentru calitatea serviciilor sociale prestate. “Căminul pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcției Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș a fost premiat cu locul al III-lea în București, pentru calitatea serviciilor sale sociale. Acest lucru dovedește capacitatea colegilor noștri de a oferi servicii de calitate într-un domeniu dificil. Sunt convins că această recunoaștere nu va face decât să încurajeze și mai mult munca de calitate a acestora. Felicitări colegilor mei și vă mulțumesc pentru munca depusă”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Ministerului Muncii și Protecției Sociale a lansat, în luna octombrie, concursul “Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice din România”, pentru identificarea celor mai bune exemple. Premierea a avut loc în 14 decembrie, în București, fiind organizată la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București. Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș a fost desemnată ca fiind un exemplu de bună practică în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice. Clasată pe locul al treilea, pentru serviciul social, Căminul pentru Persoane Vârstnice. “Această distincție este o recunoaștere a muncii noastre care ne onorează și totodată ne motivează să îmbunătățim permanent calitatea serviciilor pe care le oferim.

Personalul căminului a demonstrat că profesionalismul, dedicarea și responsabilitatea sunt calități care contribuie semnificativ la îmbunătățirea si creșterea calității vieții beneficiarilor”, a transmis conducerea DAS cu această ocazie.

În subordinea DAS funcționează un serviciu prin intermediul căruia se oferă îngrijire la domiciliul persoanelor vârstnice și Căminul pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureș, care găzduiește persoane aflate în situații de excluziune socială: nu au locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condiții minime existențiale din resursele proprii, nu realizează venituri suficiente pentru îngrijirea personală și necesită asistență specializată.

“Pe această cale îi adresăm mulțumiri doamnei Anca Florea, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureș, pentru munca depusă, grija pe care a manifestat-o zi de zi pentru beneficiari, dar și pentru zâmbetul și pozitivitatea emanată. Credem că acest cadou este cea mai frumoasă recunoaștere a meritelor sale înainte de pensionare, dar și a unei întregi echipe, închegată și dedicată cauzelor sociale”, au mai transmis reprezentații DAS Târgu Mureș.

Lasă un comentariu