Festival de colinde și obiceiuri de iarnă “Asta-i sara de Crăciun”, la Gheja

Distribuie pe:

În prezența doamnei Dumitrița Gliga, deputat în Parlamentul României, și a domnului Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, zeci de colindători, mai tineri și ceva mai în vârstă din Ungheni, Ațintiș, Găbud și chiar din Spania, Luduș, Zau de Câmpie, Valea Largă, Chețani, Șăulia și Sânger, îndrumați cu dragoste creștină de talentații oameni de cultură Mariana Pop și Petru Pop, din Luduș, i-au colindat, sâmbătă, 17 decembrie 2022, pe ludușenii din cartierul Gheja, întruniți la Căminul Cultural.

Împreună au slăvit nașterea Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre, au cinstit-o pe Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu, i-au readus în actualitate pe Cei Trei Crai de la Răsărit și pe îngerii care i-au călăuzit până la Viflaim. Împreună au valorificat obiceiurile de iarnă din comunitățile lor, ridicându-le din uitare. Și-au asumat rolurile de gazdă Asociația Culturală “Plaiuri ludușene”, Consiliul Local și Primăria Orașului Luduș, care i-au răsplătit pe colindători cu diplome de participare, covrigi, mere și nuci. La finalul festivalului, distinșii oaspeți le-au adresat felicitări și mulțumiri organizatorilor, colindătorilor interpreți, familiilor lor, primarilor din localitățile amintite, sponsorilor și tuturor binevoitorilor care au făcut posibilă trăirea creștinească de la Gheja.

Copiii și părinții cu copii mici au fost invitați să urce în Autobuzul lui Moș Crăciun care, chiar în acele minute, a parcat în aproprierea Căminului Cultural, ca să facă obișnuita călătorie de Crăciun.

***

Duminică, 18 decembrie 2022, la sfârșitul slujbei oficiate în Biserica Ortodoxă “Sfinții Martiri Brâncoveni”, preotul paroh Viorel Ormenișan și enoriașii au fost colindați de elevii din “Clasa Buburuzelor” (pregătitoare) de la Școala Ioan Vlăduțiu, îndrumați de doamna profesoară Angela Sălcudean.

Mircea Gheborean, Sebastian Căpușan

Lasă un comentariu