ISU MUREȘ la datorie

Distribuie pe:

În perioada 20-21 decembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență HOREA al județului Mureș au răspuns unui număr de 67 intervenții, după cum urmează: două incendii, un accident rutier, trei alte situații de urgență și 61 de intervenții SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale pompierilor mureșeni din această perioadă, amintim:

* Marți, 20 decembrie, în jurul orei 21.20, pompierii Detașamentului Sighișoara au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul hornului unei locuințe din localitatea Mureni, strada Principală. În urma incendiului, a arsizolat funinginea din coșul de fum, fără propagare la acoperiș sau la alte elemente din construcția imobilului. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu. Cauza probabilă a producerii incendiului - coș, canal, burlan de fum necurățat de funingine.

* Miercuri dimineață, în jurul orei 6.00, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au intervenit în municipiul Reghin, pe drumul național 16, la ieșirea spre localitatea Breaza, în urma producerii unui accident rutier. A fost implicat un singur autoturism, intrat într-un stâlp de pe același sens de mers, o victimă de cod galben fiind preluată de echipajul SMURD pentru îngrijiri medicale. S-au asigurat măsurile specifice PSI.

* Tot miercuri dimineață, în jurul orei 6.15, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Sărmașu au intervenit în localitatea Delureni, județul Bistrița-Năsăud, în urma producerii unui incendiu la nivelul unei locuințe situată pe strada Principală. Acesta s-a manifestat generalizat, cu flacără deschisă, în urma producerii acestuia fiind afectat imobilul în proporție de 90%. A fost identificată și o victimă surprinsă de incendiu, cod negru, sex feminin, carbonizată.

Cauza și împrejurările producerii incendiului sunt în curs de stabilire.

De asemenea, tot în această perioadă s-au executat 2 controale de prevenire a incendiilor și 42 acțiuni de educare și informare la obiective din zona de competență.

Compartiment Informare și Relații Publice

Sergent major OLTEAN Valeria-Georgiana - Purtător de cuvânt

Lasă un comentariu