Medalie de argint pentru tinerii popicari de la CSM Tg. Mureș, la Naționale

Distribuie pe:

Doi dintre cei mai tineri popicari ai clubului CSM Tg.Mures, Doarje Alexia Ilinca și Orosz Tamás Krisztián (juniori U14), împreună cu antreorul Orosz István au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe arena de popice din Hunedoara, la Competiția Națională pentru Juniori mici U12-U14. CSM Tg. Mureș a obținut la această competiție, desfășurată în spiritul sărbătorilor de iarnă, o medalie de argint prin sportiva Doarje Alexia Ilinca, la proba de perechi.

ACS TG. MUREȘ ȘI ARSENAL TĂURENI, LA TRANSYLVANIA WINTER CUP

În organizarea clubului Transilvania Brașov, sub tutela Federației Române de Handbal, municipiul de sub Tâmpa va găzdui la finalul acestei săptămâni turneul “Transylvania Winter Cup” (TWC) pentru junioare IV. Conform organizatorilor, turneul are ca obiective pregătirea pentru competițiile naționale oficiale, promovarea handbalului în rândul copiilor, a unui stil de viață sănătos, creșterea spiritului competițional și totodată o bună verificare înaintea începerii Campionatului Național de Juniori IV feminin. La turneu vor participa 12 echipe, pe lângă cele două ale clubului organizator anunțându-și prezența Arsenal Tăureni, ACS Tg. Mureș (ambele din județul Mureș), CSS 2 București, ART Galați, CSM Câmpina, Activ Ploiești, CSM Făgăraș, Szejke Odorheiu Secuiesc, Sporting Ghimbav și LPS Suceava.

ÎNOTĂTOAREA VERESS REBECA DE LA CSS TG. MUREȘ, ARGINT ȘI BRONZ LA NAȚIONALE

Veress Rebecca, de la Clubul Sportiv Școlar Tg. Mureș, s-a numărat printre medaliații Campionatului Național de înot în bazin scurt, rezervat categoriei cadeți, competiție ce a avut loc, zilele trecute, la Miercurea Ciuc. Sportiva, antrenată de Csorbasi Janos, a cucerit argintul la 200 metri mixt și a luat bronzul la 100 metri mixt, categoria de vârstă 13 ani. Alți trei înotători de la CSS Tg. Mureș, Pop Tamas (12 ani), Bianca Morar (13 ani) și Feiffer Hunor (13 ani), au avut prestații meritorii, chiar dacă au ratat podiumul de premiere.

În etapa a 9-a a LIGII NAȚIONALE de Baschet Feminin jucăm pentru ultima dată pe teren propriu în anul 2022.

Primim vizita campioanei actuale Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

Meciul va avea loc în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, duminică, 18 decembrie, cu începere de la ora 15.00.

Vă așteptăm la meci!

FORMAȚIA DE BASCHET U14 DE LA CSM TG. MUREȘ, FOARTE APROAPE DE PRIMELE 16 ECHIPE!

Echipa CSM Tg. Mureș U14, condusă de cuplul Vlad și Florentina Pora, a jucat acasă Turneul cu nr. 5 al CN de U15, baschet băieți.

Rezultatele formației mureșene: CSM Târgu-Mureș - I Sports Ploiești 66-65, CSM Târgu-Mureș - CSU Sibiu 62-63 și CSM Târgu-Mureș - ABC Galactica Brașov 86-31.

În urma acestor rezultate, echipa CSM Tg. Mureș este calificată în proporție de 90% în primele 16 echipe ale țării. Tinerii baschetbaliști mai au de disputat un turneu la Craiova, în perioada 17-18 decembrie, prilej cu care vor fi alături de baschetbaliștii de la echipa de seniori. Antrenorii echipei CSM au declarat următoarele după turneul cu nr. 5: “Suntem foarte mulțumiți de băieți și de atitudinea lor pe parcursul jocurilor. Căutăm să muncim cât mai bine și să creștem sănătos pentru următoarele provocări!”

SPORTIVI DE LA CSM TG. MUREȘ, SELECTAȚI ÎN LOTURILE NAȚIONALE!

În urmă cu câteva zile, mai mulți sportivi ai clubului CSM Tg. Mureș au primit convocări la loturile naționale. La tir cu arcul, Șerban Răchită va fi și anul viitor în selecționata României, iar handbalistele Lăcătuș Sonia și Pop Iulia sunt prezente și ele între 12-18 decembrie, anul curent, la Râmnicu Vâlcea, în lotul de cadete, pentru o pregătire centralizată.

Sportivul Șerban Răchită, multiplu campion național și câștigător al Cupei la seniori la categoria Compound, a primit confirmarea că va face parte și în anul 2023 în lotul național. Selecția pentru lot se face anual, în baza rezultatelor din anul competițional anterior - a afirmat Șerban Răchită.

“După asta o să avem câteva concursuri interne, după care, luând în calcul diferite considerente, se selectează competițiile internaționale la care vom participa. Anul trecut am fost convocat pentru un Grand Prix în Slovenia. Din păcate, anul trecut în primăvară am avut o accidentare, care m-a împiedicat să evoluez la nivel înalt. Sper ca în 2023 să pot participa la un nou Grand Prix și poate o cupă europeană”. CSM Tg. Mureș îl mai are în lotul național pe Móréh Tamás la arc olimpic. Deocamdată, categoria lui Răchită, compound-ul, încă nu este ramură olimpică.

VICTORIE DE MORAL PENTRU HANDBALISTELE DE LA CSM TG. MUREȘ ÎN ULTIMUL MECI DIN ACEST AN CALENDARISTIC!

Handbalistele de la CSM Tg. Mureș, junioare 3, s-au impus cu 29-20 (16-8), în fața formației ACS Pegasus Tg. Mureș, în ultimul joc din acest an calendaristic. Antrenorul echipei CSM Tg. Mures, junioare 3, Laurențiu Pop, a folosit o formulă inedită, cu multe sportive care au jucat mai puțin în acest sezon. Marcatoarele formației CSM au fost: Oltean Alexia 9, Marinescu Mara 4, Bucur Iasmina 4, Cioban Mara 3, Ștefan Sonia 2, Bordaș Briana 2, Tredub Ivett 2, Hancu Ariana 1, Sas Maria 1, Ormenișan Raluca 1. “ Am reușit să controlăm meciul de la un capăt la altul și am câștigat clar împotriva concitadinei. Ne bucurăm că sala a fost plină și i-am putut răsplăti pe suporterii noștri cu o victorie la sfârșit de an! Mulțumim pentru susținere!”, a declarat Laurențiu Pop.

SPORTIVA MĂDĂLINA FLOREA DE LA CSM SIGHIȘOARA, PRINTRE CEI MAI BUNI ATLEȚI ROMÂNI DIN 2022

Sighișoreanca Mădălina Florea se numără printre cei mai buni atleți români ai anului 2022, care vor fi premiați vineri, 16 decembrie, la sediul Federației Române de specialitate. Sportiva de la CSM Sighișoara a cucerit în acest an medalia de argint la Campionatul European de alergare montană și medalia de bronz la Mondialele de alergare montană uphill din Thailanda. Atleții anului au fost desemnați Bianca Ghelber, medaliată cu aur la Campionatele Europene de la München în proba de aruncare a ciocanului și locul VI la Mondialele de la Oregon, din Statele Unite ale Americii, și Alin Firfirică, locul 7, atât la Mondiale, cât și la Europene, în proba de aruncare a discului.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu