Au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății a informat, în cursul zilei de ieri, că au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la tratament de specialitate pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe (UPU). La nivel național, sunt pregă-tite, în acest moment, 59 de unități ambulatorii cu circuite separate.

Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare.

Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică, se arată în comunicatul dat publicității.

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU).

Potrivit listei afișate pe site-ul Ministerului Sănătății, în județul Mureș, centrele de evaluare funcționează în următoarele unități medicale: TÂRGU MUREȘ: Spitalul Clinic Județean Mureș - strada Gh. Doja nr.89 (Secția Clinică Boli Infecțioase 1 - tel. 0365 882.612, int. 216), strada Bulevardul 1848 nr. 24 - tel. 0265 250.535), strada Gh. Marinescu nr.5 - tel. 0771 679.524); Spitalul

Municipal SIGHIȘOARA - strada Zaharia Boiu nr. 29 (Secția Pneumologie - tel. 0265 506.671); Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” REGHIN - strada Spitalului nr. 20 (Compartiment dermato-venerologie - tel. 0732 500.665).

Potrivit specialiștilor, țara noastră se confruntă cu cel mai agresiv val de viroze la copii din ultimii 10 ani: sunt de două ori mai mulți copii bolnavi față de media înregistrată până acum, iar secțiile ATI sunt pline.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu